"RECAİ" ÇOK SEVİLDİ

"RECAİ" ÇOK SEVİLDİ
Birçok ünlü futbolcunun, basketbolcunun, spor camiasından, siyaset dünyasından önemli isimlerin uğrak mekânı olan Halk Etliekmek, farklılığı ve kalitesiyle Konya halkının gönlüne taht kuruyor.

Konya’nın yöresel yeşil(küflü) peyniri ile etin ateşte müthiş buluşmasıyla ortaya çıkan Recai’yi, Türkiye’de ilk ve tek yapan Küçüker Halk Etliekmek’in işletmecisi olan iki kardeş İsmail ve Oktay Küçüker ile Recai’yi yakından tanıma adına keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. 

İsmail Küçüker:

Öncelikle sizi yakından tanıyabilir miyiz?

1978 yılında Konya’da doğdum. 1989’dan beri bu işi yapıyorum. Evliyim ve üç çocuk babasıyım.

Küçüker Halk Etliekmek’i sizden dinlemek isteriz…

1997’de Meram Yaka’da ilk dükkânımızı açtık. Daha sonra Şeker Fabrikası’nın oraya taşındık. Kemerli Çarşı’nın orada da faaliyet gösterdik derken, işlerimiz istediğimiz gibi olmayınca 2002 yılında, üç kardeş bir araya gelerek Hacı Mahmut Çarşısı’nda Halk Etliekmek’i kurduk. Orada yaklaşık 10 yıl hizmet ettikten sonra 2011’de Şems-i Tebriz’i Mahallesi’ne taşınarak işlerimizi büyüttük. Küçüker Halk Etliekmek olarak ismimizi tescilledik. Hizmetlerimizden bahsedecek olursak şu an gündemde olan Recai, etliekmek ve çeşitleri, fırın kebabı, bamya çorbası çeşitlerimizle hizmet vermekteyiz.

sam_0141-(copy).jpg

Türkiye’de Recai’yi ilk ve tek yapan firma olarak, bu aralar gündemden düşmeyen, lezzetiyle herkesin damak zevkine hitap eden Recai’yi anlatabilir misiniz?

1960’lı yıllarda Recai diye bir amca varmış. Recai amca devamlı bir fırına gider, et ve küflü peynir karışımını bir araya getirterek börek yaptırırmış. Her zaman da ondan yaptırırmış. Ustalar da alışmış haliyle, Recai Amca geldiğinde, Recai Amca’nın böreğinden yapılması gerektiğini bilirlermiş derken ismi o şekilde kalmış. İnsanlar bu pideyi zamanla çok sevmiş ve benimsemiş. Biz de geleneksel lezzetimizi yaşatma adına dört yıldır Recai’yi halkımızın hizmetine sunuyoruz. Recai, ateşte yeşil peynirin et ile muhteşem buluşmasının adı, çok beğenildi. Halkımız sevdi bu pideyi.

Halkın bu kadar kısa sürede Recai’yi sevmesini neye borçlusunuz?

Konya’nın yöresel peynirinden yapılıyor oluşuna, et ile yeşil peynirin ateşte muhteşem buluşmasından ortaya çıkmasına borçluyuz.

adsiz-(copy).png

“REKABET SAYESİNDE İYİLER ORTAYA ÇIKIYOR”

Oktay Küçüker:

İşlerinizin en iyi olduğu sezon hangisi?

Yaz sezonu… Neden yaz sezonu? Çünkü insanlar yazın daha çok geziyor, sosyal faaliyette bulunuyor.

sam_0131-(copy).jpg

Konya’da çok fazla etliekmek dükkânı var. Bu da haksız rekabete yol açıyor. Bu haksız rekabet sizi de olumsuz yönde etkiliyor mu? Bu konudaki düşünceleriniz neler?

İyi de yapan var, kötü de yapan var. Rekabetin olması güzel, iyileri ortaya çıkarıyor. Çok fazla rekabet ortamı olunca da fiyatlar düşüyor, kaliteden ödün veriliyor. Dolayısıyla müşteri zarar görüyor. Hâlbuki standart tarife de fiyat 10 lira…

Sizi sektördeki diğer firmalardan farklı kılan nedir?

Recai’miz, yaptığımız pidelerin gevrek olması, aşırı yağlı olmaması… Eski Konya usulü yapıyoruz. Kısaca kalitemiz bizi farklı kılıyor.

sam_0134-(copy).jpg

Bundan sonraki hedefiniz ne?

Öncelikli olarak bir şube açmayı istiyoruz.

Son olarak buradan iletmek istediğiniz bir mesaj var mı?

Herkesi yöresel lezzetimiz olan, gün yüzüne çıkardığımız eşsiz tat Recai’yi, birbirinden lezzetli pide çeşitlerimizi ve yemeklerimizi denemeye davet ediyoruz. Pişman olmayacaklardır, biz kefiliz.

 

Röp: Emine Şeyma Yıldız

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.