Recep Konuk kimdir, nereli? Recep Konuk biyografisi

Recep Konuk kimdir, nereli? Recep Konuk biyografisi
1956 yılında Konya’nın Çumra ilçesi Türkmencamili Köyü’nde doğan Recep Konuk, Çumra Cumhuriyet Ortaokulu ve ortaöğrenimini Çumra Cumhuriyet Lisesi’nde tamamladı. İşte Recep Konuk hakkında merak edilenler.

Konya’nın Çumra ilçesi Türkmencamili Köyü’nde 1956 yılında dünyaya gelen Recep Konuk, , Çumra Cumhuriyet Ortaokulu ve ortaöğrenimini Çumra Cumhuriyet Lisesi’nde tamamladı.

Konya Selçuk Üniversitesi’ni bitiren Konuk, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde işletme okudu. Şanlıurfa’da öğretmen ve yönetici olarak görev yaptı 1985 yılında iş hayatına atıldı.

Zirai ürünler ve tarım makineleri ticareti yapan Konuk, 1994 yılında Çumra Belediye   Başkanlığına seçildi. 1999 yılında Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Konya Şeker, 2000 yılında PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanlıklarına, daha sonra sırasıyla Şeker Kurumu, Milli Kooperatifler Birliği ve Şeker Kurulu Üyeliklerine seçildi. Dünya Pancar ve Kamış Üreticileri Birliği (WABCG) ile Uluslararası Avrupa Pancar Üreticileri Konfederasyonu (CIBE) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Konya Şeker’de projelendirdiği yatırımlarla aralarında Çumra Şeker Fabrikası, dünyanın tek kampüs içerisindeki en büyük Et ve Süt Entegre Tesisi,   Dondurulmuş Parmak Patates Üretim Tesisi, Ham Yağ Fabrikası, Tohum Tesisi, Damla Sulama Sistemleri Üretim Tesisi, Patates Nişastası Fabrikası,   Şekerli Mamuller ve Çikolata, Unlu Mamüller Bisküvi, Kraker, Kek Üretim Tesisleri, Bulgur Üretim Tesisi, Meyve Suyu, Sirke ve Pekmez Üretim Tesisi,   Kangal ve Soma Termik Santrali gibi 45 üretim tesisini Konya, Çumra, Seydişehir, Altınekin, Cihanbeyli, Meram, Karaman, Sivas ve Soma olmak üzere 9   ayrı kampüste Konya Şeker nezdinde kooperatifin üretici ortaklarına ve ülke ekonomisine kazandıran, tarım sektörüne yönelik Uydu Destekli Tarım Projesi   ve Dana Bank gibi model projeleri hayata geçiren Konuk, sıvı şeker, biyoetanol, buharda kurutulmuş küspe gibi inovatif ürünlerin ülkemizde üretimini   sağlarken, bir özel şirket eliyle ülkemiz tarihinin en iddialı ağaçlandırma kampanyasını başlatarak Türkiye nüfusu kadar fidanı toprakla buluşturmayı   hedefledi.

Konya Şekerin kurduğu vakıf eliyle ülkemizin kendi alanında ilk ihtisas üniversitesi olan Konya Tarım ve Gıda Üniversitesinin kuruluş çalışmalarına öncülük eden Recep Konuk aralarında, yılın girişimcisi, tüketici dostu, yılın yenilikçisi, yılın çevrecisi gibi ödüllerin bulunduğu çok sayıda ödüle layık görüldü.

3 yıl süreyle dost ve kardeş ülke Kazakistan’ında Konya Fahri Konsolosluğunu üstlenen Konuk, 2010 yılında Başbakanlık tarafından Vakıf İnsan Plaketi ve Dünya Gıda Gününde FAO tarafından gıda güvenliğine yaptığı katkı nedeniyle madalya ile ödüllendirildi.

Halen Pankobirlik ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığını devam ettiren Recep Konuk’a, Selçuk Üniversitesi tarafından 2009 yılında Türk Tarım Sektörüne ve Ülke Ekonomisine yaptığı katkılar nedeniyle fahri doktorluk beratı verildi.

Konuk; 7 Haziran 2015’te 25. dönem, 1 Kasım 2015’te 26. dönem AK Parti Karaman Milletvekilliğine ve 30 Kasım 2015’te TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanlığına, 29 Kasım 2017 tarihinde TBMM İçişleri Komisyonu Üyeliğine seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.