Regaip Kandili

Regaip Kandili
UŞAK (AA) - Uşak'ta, Regaip Kandili dolayısıyla kent merkezindeki camilerde yoğunluk yaşandı.Kandil dolasıyla vatandaşlar camilerde, Kur'an-ı Kerim okudu,...

UŞAK (AA) - Uşak'ta, Regaip Kandili dolayısıyla kent merkezindeki camilerde yoğunluk yaşandı.

Kandil dolasıyla vatandaşlar camilerde, Kur'an-ı Kerim okudu, dinledi ve dua etti. Bazı camilerde vatandaşlar yoğunluk nedeniyle namazlarını sokakta kıldı.

Yücetepe Camisi'ndeki programda konuşan Uşak Müftüsü Fuat Altındaş, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Regaip Kandili'nin üç ayları müjdelediğini belirten Altındaş, üç ayların dini duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı bir dönem olduğunu söyledi.

İslam aleminde yaşanan iç karışıklıklara değinen Altındaş, "İslam, barış ve kardeşlik dinidir. Üç aylarda bu hissiyatla hareket edilmeli. Bu gece, Miraç, Berat ve bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi'nin müjdecisidir. Bu mübarek gece ve onu izleyen aylarda, ailemize, çocuklarımıza, milletimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızın olduğunu bir kez daha hatırlamalı, yanlış ve kusurlarımızdan arınmalıyız." dedi.

Eşme ilçesinde da Merkez Çarşı Camisi'ndeki programda Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda, İlçe Müftüsü İbrahim Erden, üç ayların önemini anlattı. Program sonrası emniyet personeli ve vatandaşlar cemaate çeşitli ikramlarda bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.