"Reha Bilir Leylekler Vadisi ve İslibucak" doğa yürüyüşü 

"Reha Bilir Leylekler Vadisi ve İslibucak" doğa yürüyüşü 
Beyşehir ilçesinde, "Reha Bilir Leylekler Vadisi ve İslibucak" doğa yürüyüşü, üçüncü kez düzenlendi.

 

Beyşehir ilçesinde, "Reha Bilir Leylekler Vadisi ve İslibucak" doğa yürüyüşü, üçüncü kez düzenlendi.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, dernek bünyesinde faaliyet gösteren Beyşehir Doğa Yürüyüşleri Topluluğu olarak düzenledikleri doğa yürüyüşüne, aralarında Konya, Ankara'dan gelen fotoğraf ve doğaseverin de olduğu 147 katılımcının iştirak ettiğini söyledi. 

Türkiye'deki 2 Fransız doğaseverin de katıldığı etkinlikte, Yeşildağ Mahallesi'ndeki Leylekler Vadisi'nde bir araya geldiklerini anlatan Büyükkafalı, şöyle konuştu:

"Leylekler Vadisi'ne ismini veren uluslararası fotoğraf sanatçımız Reha Bilir de vadinin tanıtımı için konuşma yaptı. Alandaki leylekleri rahatsız etmeden bir süre fotoğraf çekildi. Ardından doğa yürüyüşü etkinliğini gerçekleştireceğimiz Kurucuova İslibucak bölgesine geldik. Burada orman içerisinde 4 kilometre mesafede bir doğa yürüyüşümüz oldu."

Ormanda çiçek ve zaman zaman kar örtüsüyle karşılaşan katılımcıların manzarayı görüntülediğini ifade eden Büyükkafalı, "Dönüşte Vuslat Parkı alanındaki dernek ofisimiz önünde açılan Toroslar'daki bitki örtüsünü konulu fotoğraf sergisi gezildi. Böylece etkinliğimizi tamamlandı. Yıllardır doğa yürüyüşü etkinlikleri düzenliyoruz ama bu etkinliğe rekor sayıda katılım oldu." 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.