REKTÖR AKGÜL’DEN MALAZGİRT ZAFERİ MESAJI

REKTÖR AKGÜL’DEN MALAZGİRT ZAFERİ MESAJI
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Malazgirt Zaferi’nin 948. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Malazgirt Zaferi’nin 948. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimizin zaferlerle dolu tarihinin en önemli kırılma noktasını oluşturan Malazgirt Zaferi’nin yıldönümünde aynı heyecanı ve aynı gururu bir kez daha yaşamaktayız. Aziz milletimize Anadolu’nun kapılarını açan ve üzerinde yaşadığımız toprakları bize yurt kılan bu zafer; Anadolu'nun yeniden imar edilmesi ve İslamiyet’in bu coğrafyada yaygınlaşmasına vesile olmuştur. Yaşadığımız bu topraklardaki güven duygusu, bağımsızlık tutkusu ve farklı etnik kimliklerden oluşan milletimizin her bir parçasına karşı beslenen barış ve hoşgörünün temelleri Malazgirt Zaferi ile birlikte atılmıştır ve bütün bu değerler sayesinde milletimiz geleceğe umutla bakmaktadır.

Aziz milletimizin bugün de aynı kararlılıkla vatanına, bayrağına ve istiklaline sahip çıkmasına kılavuzluk eden Malazgirt Zaferi’nin yıldönümünü bir kez daha kutluyor, başta bu zaferin kumandanı Sultan Alparslan olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.