Rektör Atamaları

Rektör Atamaları
ADÜ Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Bircan: "El birliği ile, bize oy veren, vermeyen herkesle birlikte çalışıp güzel hizmetlere imza atmak istiyoruz"

Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Cavit Bircan, üniversiteyi hak ettiği noktaya getirmek için el birliğiyle çalışacaklarını söyledi. 

Prof. Dr. Bircan,  rektörlüğe atanmasından onur duyduğunu, güzel hizmetlere imza atma hedefinin bulunduğunu belirtti. 

"Öncelikle eski yöneticilere hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Sağolsunlar üniversiteyi buraya kadar getirdiler" ifadesini kullanan Bircan, şöyle konuştu:

"Bundan sonra emaneti teslim alıyoruz ve elimizden geleni yapıp üniversiteyi hak ettiği yere getirmeye çalışacağız. El birliği ile, bize oy veren, vermeyen herkesle birlikte çalışıp güzel hizmetlere imza atmak istiyoruz. Dargınlık, küskünlük istemiyoruz. Üniversitemizin en iyi yere gelmesi için uğraşacağız."

1993 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Bilim ve Teknolojisi Bölümü’nden mezun olan Prof. Dr. Cavit Bircan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ohio State Üniversitesinde yüksek lisans eğitimini, ardından doktora eğitimini tamamladı. 2002 yılında ADÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde yardımcı doçent olarak göreve başlayan Bircan, 2006 yılında doçent, 2011 yılında ise profesör unvanlarını aldı. 

Prof. Dr. Bircan'ın gıda güvenliği, kimyası ve toksikolojisi alanlarında çalışmaları bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.