REKTÖR OLAYIN ÜZERİNİ KAPATIYOR!

REKTÖR OLAYIN ÜZERİNİ KAPATIYOR!
Türk Anadolu Vakfının, yapımına öncülük ettiği Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Kampüsündeki Onkoloji Hastane inşaatını rektörlük tamamlatarak vakıftan habersiz bir şekilde Dişçilik Fakültesi Hastanesi olmasına karar verdi.

Karara itiraz eden Türk Anadolu Vakfı basın toplantısı düzenleyerek durumun acilen düzeltilmesini istedi.

DOKTORLARA FETÖCÜ DAMGASI VURULARAK UZAKLAŞTIRILDI

Basın toplantısında konuşan Türk Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Erol Küçükbakırcı kanser hastalarının tedavi edilmesi ve Konya’nın onkoloji dalında kilit bir nokta olmasını amaçlayarak Türk Anadolu Vakfı olarak ikinci bir hastane yapılmasını sağladıklarını 1.5 yıl önce de binayı teslim ettiklerini söyleyerek, “ 6 milyon 660 bin lira vatandaşlardan destek alarak inşaatı tamamladık. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan tıbbi malzemelerin alınması için 13 milyon lira ödenek sağladı. Ancak yaptırdığımız onkoloji hastanesinin diş hekimliği fakültesine verileceğini öğrendik ve buna şiddetle karşı çıkıyoruz. Binlerce kanser hastasına tedavi imkânı sağlayacak olan hastaneyi diş hekimliği fakültesine çevirmeye çalışıyorlar. Radyasyonun dışarı çıkmasını önlemek amacıyla çelik duvarlar inşa ettik, hasta yakınlarının morali düzelsin diye seyir terası yaptık. Bu dönüşüme öncelikle hastanede hizmet veren doktorları Fetöcü diyerek damgalayıp hastaneden uzaklaştırdılar” ifadelerini kullandı.

194d7d9fe53585dd3bde6b20f18ba41f.jpg

REKTÖR YEMEKLE OLAYIN ÜZERİNİ KAPATMAYA ÇALIŞIYOR

Küçükbakırcı, “ Konya’daki onkoloji hastanesine çeşitli bölgelerden gelen hastalar mevcut. Maddi durumu kötü insanlar nereye tedavi olmaya gidecek? Tamamen kendi imkânlarımızı öne sürerek yaptırdığımız onkoloji hastanesi binasını diş hekimliği binasına çevirerek amacın dışına çıkmış olup kanser hastalarını mağdur ediyorlar. Konya’da 3 bin 500 kanser hastası çocuk var ve bu çocukların hakkını yiyorlar. Vakfa onkoloji hastanesi yapılacak diye bağış yapanlar bu durumu asla kabul etmiyorlar. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker ise yardımseverlere yemek verelim olayın üzerini kapatalım diyor. Biz asla bu meselenin üzerini kapatmayacağız. Bu mesele Konya’nın meselesi ve hukuki süreci başlatacağız” şeklinde konuştu.

BASIN TOPLANTISIYLA BENİ YARALARSINIZ

Küçükbakırcı sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Ayrıca basın toplantısı yapacağımızı öğrenmiş rektör bey ve beni arayarak "basın toplantısıyla beni yaralarsınız" dedi. Bununla birlikte Rektör Şeker, Bir devlet büyüğümüze mesaj atmış ve 'Bina na tamamdı' diyerek onkoloji hastanesi de diş hastanesi de sonuçta aynı yani ikisi de hastane demiş. Yazık."

Haber: Ebrar Küçükakın

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum