Rektör Zorlu NEÜ'nün 2021 faaliyetlerini anlattı

Rektör Zorlu NEÜ'nün 2021 faaliyetlerini anlattı
Üniversite olarak 2021 yılı faaliyetlerinden bahseden Rektör Zorlu, “Gayret edermiş gibi, çalışırmış gibi, umurumuzdaymış gibi, inanmış gibi yapmadık. Biz, ‘Miş gibi’ yapmadık. ‘Mis gibi’ yaptık” dedi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, üniversitede yapılan ve yapılacak faaliyetleri geleneksel Basın Buluşması’nda Konya Basını ile paylaştı. Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda ilk olarak Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık’ın vefatına değinen Rektör Zorlu, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerken Ahmet Çalık’ın ismini üniversite olarak bir mekana vererek ebedileştireceklerini ifade etti.

ÖĞRENCİLERE SOSYALLEŞME ŞANSI SUNULUYOR

“Gayret edermiş gibi, çalışırmış, başarılıymış, severmiş gibi yapmadık. Umurumuzdaymış, dinlermiş gibi, olmamış, duymamış, görmemiş, bilmemiş gibi yapmadık, ilgilenmiş, inanmış, gibi de yapmadık. Biz, ‘miş gibi’ yapmadık. ‘Mis gibi’ yaptık” diyen Zorlu, her fırsatta, Necmettin Erbakan Üniversitesi diplomasının cari hayattaki karşılığı ile ilgilendiklerini belirtti. Zorlu, “Paydaşlarımızın aidiyet duygusu, Necmettin Erbakan Üniversitesi diplomasının itibarı, bu iki tanımlama adeta faaliyetlerimizin özetini oluşturuyor. Üniversitemiz mezunlarının; ülkemizin işinin ehli, mesleğinin erbabı, her alanda aranan, parmakla gösterilen, gıpta edilen, örnek gençler olmasını arzu ediyoruz” dedi. 2 bin düzeyinde öğretim elemanı, 38 bin düzeyinde de öğrenciye sahip olduklarını söyleyen Zorlu, “Necmettin Erbakan Üniversitesi Platform 4.2 (NEP 4.2) ile öğrencilerin okudukları programlardaki eğitimle sınırlı kalmamalarını, donanımlı bireyler olmalarını amaçladık. Diğer bir projemiz NESEF. Nefes değil, NESEF? Bunun kendi içinde bir anlamı var. Sosyal etkinlikler öğrencinin nefes alma alanları. Bu minvalde çok kıymetli gördüğümüz ikinci diploma yani; gelişmiş ülke ve üniversitelerde de örnekleri bulunan sosyal etkinlik diploması uygulamasını üniversitemize kazandırıyoruz. Necmettin Erbakan Üniversitesi Proje Transfer Ünitesi (Neptün), sinerjinin gücüne inanarak bu projelerin bir arada toplandığı bir yapı. Burada projelerimizin kapsamını, verimliliğini, sürekliliğini ve katma değerini artırıyor, ulusal ve uluslararası proje bağlantıları ve transferi sağlıyoruz” dedi.

dsc-1655.jpg

100’ÜN ÜZERİNDE İKİLİ İŞ BİRLİĞİNE İMZA ATTIK

URAP’a göre 2000 yılından sonra kurulmuş 108 üniversite içerisinden 4 sıra yükselerek 9.’luğa yerleştiklerini vurgulayan Zorlu, “Genel sıralamada 10, Devlet üniversiteleri sıralamasında 8 sıra birden yükseldik. Web of Science’a göre 217 üniversite arasında 2018 yılına kıyasla 25 sıra birden yükselerek 33. sırada yer aldık. NEVA himayesinde ve koordinesinde mevcut burs faaliyetimizi artırarak sürdürürken tematik burs faaliyetlerimizi de başlattık. Uluslararası iş birliği ile en fazla yayın yapan hocalarımızı birer ‘Gremse’ altın ile destekledik. Bugüne kadar 10 milyonun üzerinde katılımcıyla 395 bin 223 canlı ders işledik. 16 bine yakın çevrimiçi sınav gerçekleştirdik. 100’ün üzerinde ikili iş birliğine imza attık. SEDEP, SOBE ve Alzheimer Merkezi projelerimiz hız kesmeden devam ederken yerel yönetimlerimizle iş birliği içerisinde yeni projeler meydana getirdik. Büyükşehir Belediyesiyle SİA’da, Karatay Belediyesi ile Sanat Merkezi’nde, Ereğli Belediyesi ile Psikolojik Danışma Merkezinde ve Anaokulu’nda, Meram Belediyesi ile MEGA’da Selçuklu Belediyesi ile Sanat Akademisi’nde, güçlerimizi birleştirdik, topluma dokunan projelere imza attık” diye konuştu.

dsc-1647.jpg

YENİ PROJELER YOLDA

Başlattıkları projelerden de bahseden Zorlu, “Konya Sanayi Odası ile Organize Sanayi Bölgesine, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulması konusunda protokol imzaladık. Araştırma geliştirme faaliyetlerimiz kapsamında, 2.500 metrekarelik Sağlık Araştırma Merkezi inşaatı için Selçuk Ecza Deposu ile anlaştık. Biyoeşdeğerlik, klinik uygulamalar, rejeneratif (kök hücre ve tüp bebek) alanında üstün nitelikli bir uygulama araştırma merkezi kuruyoruz. Üniversitemize çok değerli katkıları olan Keleşoğlu Vakfı ile Merkezi Kütüphanemizin yapımı konusunda el sıkıştık. Köyceğiz Yerleşkesi Camii inşaatı için dernek kurduk, yardım faaliyetleri çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Camimiz; kütüphanesi, sosyal donatıları, kafeleri, ticaret alanları ile öğrencilerimizin sadece ibadet ihtiyaçlarını değil, birçok ihtiyacı karşılayacak imkanlara sahip olacak. Bu açıdan, bir külliye özelliği taşıyacak. Üniversitemizin en öncelikli ihtiyaçlarından biri olan Spor Kompleksi ve spor alanları sorununu çözdük. Gençlik Spor Bakanlığımızın destekleri ile 2 Adet halı saha, 22 adet pota, 2 adet basketbol sahası, 1 adet voleybol sahası, 1 adet tenis kortu, 6 kulvarlı atletizm pisti, orta çim alan, aydınlatma, 500 seyirci kapasiteli portatif tribün, 4’lü tek tip soyunma odası ve seyirci kapasiteli spor kompleksini yapıyoruz” dedi.

dsc-1649.jpg

NECMETTİN ERBAKAN MÜZESİ FİKRİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ

“İsmini taşıdığımız Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın hatırasını yaşatmak maksadı ile ilk olarak 2014 yılında ortaya çıkan Necmettin Erbakan Müzesi fikrini hayata geçiriyoruz” diyen Zorlu, “Yürütülen istişareler neticesinde şehir merkezinde olması fikri ağırlık kazanan Necmettin Erbakan Müzesi projesi için Karatay Belediyesinden kültür vadisi üzerinde arsa tahsisini sağladık, inşası için teşebbüslerimiz devam ediyor. Erbakan Müzemiz, Mevlana Müzesi'ne yaklaşık 1,9 km, Mevlana Kültür Merkezine 0,9 km ve Konya Spor ve Kongre Merkezi'ne 0,5 km mesafede yer almaktadır. Ayrıca yapımı planlanan metro hattı projesine göre 14 numaralı istasyonun bitişiği konumunda bulunmaktadır. Meram Tıp Fakültesi Hastanemizin, eski yerleşkede kalan birimlerinin, hizmette aksamalara sebep olduğu için yeni hastane binasına taşınması için girişimlerimizi sürdürüyoruz. Büyüme projemiz kapsamında ayrıca, hastanemizin otopark sorununu da gidermeyi hedefliyoruz. Bilimsel ve kültür-sanat etkinliklerimizin icra edilmesi amacı ile ana yerleşkemiz konumundaki Köyceğiz Yerleşkemizde Kültür Sanat Merkezimiz henüz inşa edilememiştir. Öncelikli hedeflerimizden biri de bu yerleşkemize Kongre ve Kültür Merkezi kazandırmaktır” şeklinde konuştu. (Gülşen Çopur)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.