Renault ve Shell akaryakıt tedariki konusunda anlaşma imzaladı

Renault ve Shell akaryakıt tedariki konusunda anlaşma imzaladı
İSTANBUL (AA) - Renault ve Shell & Turcas arasındaki iş birliği, akaryakıtı tedarikini de kapsayacak şekilde genişliyor. Shell'den yapılan açıklamaya...

İSTANBUL (AA) - Renault ve Shell & Turcas arasındaki iş birliği, akaryakıtı tedarikini de kapsayacak şekilde genişliyor.
Shell'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin en çok tercih edilen binek otomobil markası Renault, Türkiye'nin önde gelen enerji şirketlerinden Shell & Turcas ile ilk dolum motor yağı alanında 2012 yılından bu yana devam eden iş birliğini, ilk dolum akaryakıt ve Shell Taşıt Tanıma Sistemi – TTS hizmetlerini kapsayacak şekilde genişletiyor.
İki şirket arasındaki mevcut iş birliğini genişleten ve 2018 yılı Haziran ayına kadar geçerli olacak anlaşmaya göre, Oyak Renault Fabrikaları’nda üretilen tüm yeni araçların ilk yakıt dolumunda Shell FuelSave Tasarruf Yakıtları (benzin ve dizel) kullanılacak. Ayrıca Oyak Renault Fabrikaları ve Renault Mais şirket filosunda yer alan 350’den fazla binek araç, önümüzdeki iki yıl boyunca Türkiye'nin dört bir yanında bulunan ve sayısı 1000’i aşan Shell istasyonundan Shell Taşıt Tanıma Sistemi – TTS sistemi kapsamında yakıt alacak.
Shell & Turcas Üst Yöneticisi (CEO) Felix Faber, anlaşmanın imza töreninde yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:
"Renault ile iş birliğimizi genişletmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Shell & Turcas olarak otomotiv sektöründe tercih edilen bir iş ortağı olmak için var gücümüz ile çalışıyoruz. Shell olarak araştırma ve geliştirme çalışmalarına yılda 1 milyar doların üzerinde yatırım yapıyoruz. Bizim en önemli stratejimiz, otomotiv sektöründeki kurumsal müşterilerimizin verimliliğini ve rekabetçiliğini arttıracak ürünler ve çözümler geliştirmek. Yakıt teknolojisine yönelik olarak otomotiv üreticileri ile yaptığımız çalışmalarla ürünlerimizi sürekli geliştiriyoruz.
Renault’ya ilk dolum için tedarik ettiğimiz FuelSave dizel ve benzin tasarruf yakıtlarımız, verimliliği arttırmak için özel olarak tasarlandı. Yine madeni yağ ilk dolumda sağladığımız Shell Binek Araç Motor Yağları, GTL (Gazdan Sıvıya Dönüşüm) teknolojisi ile üretiliyor. Ayrıca Renault şirket filosundaki araçların faydalanacağı Shell Taşıt Tanıma Sistemi – TTS, Türkiye'nin tanıştığı ilk Taşıt Tanıma Sistemi'dir. Türkiye’yi TTS ile tanıştırmamızın 20. yılında Renault’nun bizi tercih etmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz."
Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ise Shell & Turcas ile Renault arasında daha geniş iş birliğinin önemini vurguladı.
Türkiye’nin en çok tercih edilen binek otomobil markası Renault olarak bugüne kadar hep güçlü ortaklıklara imza attıklarına dikkati çeken Aybar, şu bilgileri de paylaştı:
"Bugün de Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Shell & Turcas ile önemli bir sinerji projesi gerçekleştiriyoruz. Renault, bildiğiniz gibi inovasyon odaklı bir marka. Ortak değerlere sahip olmamız ve iş ortağı olarak yaklaşımı nedeniyle Shell & Turcas ile verimli bir iş birliğimiz olacağına inanıyorum. Bugün burada Shell & Turcas ve Renault arasındaki iş birliğini akaryakıtı tedarikini de kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Shell & Turcas 2012 yılından bu yana Renault için Oyak Renault Fabrikaları’nda üretilen araçlara ilk dolum motor yağı tedarik ediyordu.
Bugünkü anlaşma kapsamında Oyak Renault Farikaları’nda üretilen tüm yeni araçların ilk yakıt dolumunda benzin ve dizel yakıt olmak üzere Shell FuelSave Tasarruf Yakıtları'nı kullanacağız. Ayrıca Oyak Renault Fabrikaları ve Renault Mais şirket filosunda yer alan 350’den fazla binek aracımız, önümüzdeki iki yıl boyunca yakıt istasyonlarında bulunan Shell Taşıt Tanıma Sistemi – TTS sistemi kapsamında yakıt kullanacak. Genişleyen iş birliğimizin her iki markaya da hayırlı olmasını dileriz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.