Resimler down sendromlu bebekler için satıldı

Resimler down sendromlu bebekler için satıldı
Bir bankada müşteri temsilcisi olarak çalışan Recep Özkan'ın yazdığı 50 şiir için ressamlar tarafından hazırlanan 50 resim, geliri Down Sendromu Derneği'ne bağışlanacak bir müzayedede satıldı

İSTANBUL (AA) - Bir bankada müşteri temsilcisi olarak çalışan Recep Özkan'ın yazdığı 50 şiir için ressamlar tarafından hazırlanan 50 resmin satışından elde edilen gelir, Down Sendromu Derneği'ne bağışlandı.

Down Sendromu Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, yazdığı şiirlerin down sendromlu doğan bebeklerin ihtiyaçlarında kullanılması için hareket başlatan Özkan, bu amaçla 50 ressama ulaştı.

Ertuğrul Ateş, Ahmet Nejat, Mustafa Ayaz, Teymur Ağalıoğlu, Ahmet Yeşil, Süleyman Saim Tekcan, İclal Erentürk, Yiğit Yazıcı, Aydın Baykara, Hikmet Çetinkaya gibi ünlü ressamlar, Recep Özkan'ın 50 şiirini resmetti. Hazırlanan eserler müzayedeci Rahmi Çöğendez tarafından gerçekleşen müzayedede satışa çıkarıldı. Müzayedeye çok sayıda ressam, sanat tutkunu ve Down Sendromu Derneği gönüllüsü katıldı.

Müzayededen elde edilen gelir, "Hayata Merhaba Projesi" kapsamında down sendromlu bebeklerin eğitim ve sağlık ihtiyaçları için bağışlandı. Dernek Başkan Yardımcısı Fulya Ekmen, 2015 yılında 260 bebeğe yardım ettiklerini, 2016 yılında müzayededen elde edilen gelir ile 360 bebeğe ve ailesine yardım edebileceklerini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.