Restoranda çocuğun yüzüne kimyasal madde dökülmesi

Restoranda çocuğun yüzüne kimyasal madde dökülmesi
Ataşehir'de, bir restoranda 3 yaşındaki çocuğun yüzüne kimyasal madde döktüğü iddiasıyla tutuklanan Cihan A. hakkında 24 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle düzenlenen iddianame, gönderildiği Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi- İddianameden

İSTANBUL (AA) - Ataşehir'de, bir restoranın oyun alanına girerek 3 yaşındaki çocuğun yüzüne kimyasal madde döktüğü iddiasıyla tutuklanan Cihan A. hakkında, "çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürmeye teşebbüs" ve "bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçlarından 24 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, gönderildiği mahkemece kabul edildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Ataşehir'de 17 Ekim 2015'te ünlü bir restoranın oyun alanında, 3 yaşındaki bir çocuğun üzerine atılan kimyasal madde sonucu yaralanması olayına ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı.

Cumhuriyet Savcısı Bülent Canoğlu tarafından hazırlanan 12 sayfalık iddianamede, mağdur Y.K'nın eylemin şüphelisi Cihan A'nın yeğeni olduğu, diğer mağdur çocuklar E.E. ile B.Ö'nün de olayın gerçekleştiği yerde bulunduğu belirtildi.

İddianamede, olay tarihinde şüpheli Cihan A. ve eşinin, söz konusu restoranda akrabalar arasında bir akşam yemeği düzenledikleri kaydedilerek, yemek sırasında da mağdur Y.K'nın restoranın oyun alanında oynadığı anlatıldı.

Şüpheli Cihan A'nın mağdur Y.K'nın üç tekerlekli bisiklet üzerinde bulunduğu sırada sülfürik asit olduğu belirlenen yakıcı ve aşındırıcı olan kimyasal maddeyi mağdur çocuğun ağız ve burun bölgesini hedef gözeterek, yakın mesafeden tazyikle sıktığı aktarılan iddianamede, olay neticesinde mağdur Y.K'nın yaralandığı kaydedildi.

İddianamede, olay neticesinde mağdur Y.K. ile olay yerinde bulunan diğer çocuklar E.E. ile B.Ö'nün de sıçrayan sülfrik asitle temas etmeleri sonucu yaralandıkları, olayın ardından Cihan A'nın oyun alanından kaçtığı, mağdur Y.K'nın da ağlaması üzerine bakıcısı tarafından annesinin yanına götürüldüğü ve annesinin çocuğun yüzünü kimyasal madde olduğunu bilmeden suyla yıkadığı aktarıldı.

Sülfürik asidin suyla temas etmesi neticesinde yakıcı ve aşındırıcı etkisinin arttığı belirtilen iddianamede, Y.K'nın daha sonra hastaneye götürüldüğü, polis tarafından olay mahaline yakın işletmelerin güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesinde, şüpheli Cihan A'nın restorana yakın bir akaryakıt istasyonunun marketine koşarak gittiği ve buradan bir adet tüp içinde diş macunu satın aldığı belirtildi.

- Gözlerinde görme ve organ kaybı meydana geldi

İddianamede, mağdur Y.K'nın saldırının olduğu tarihten bu yana Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yüzündeki yanık ve gözlerindeki görme ve organ kaybı nedeniyle tedavisinin devam ettiği belirtilerek, tedavi sürecinde mağdur Y.K'nın haftada bir veya iki kez genel anestezi altında tıbbi operasyon geçirdiği vurgulandı.

Mağdur Y.K'nın tedavisini yapan doktorlar tarafından hazırlanan geçici raporda gözlerde görme kaybı ve organ yitirme riskinin bulunduğu şeklinde görüş bildirildiği anlatılan iddianamede, mağdur çocuğun yüzündeki yanıklar nedeniyle de ayrıca tedavisinin devam ettiği kaydedildi.

İddianamede, cezai sorumluluğunu tespiti amacıyla Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkedilen Cihan A'ya "kişilik bozukluğu" teşhisi koyulduğu, ancak işlediği iddia edilen suç sırasında cezai sorumluluğunu etkileyecek nitelikte akıl hastalığının bulunmadığı yönünde görüş bildirildiği açıklandı.

Soruşturma aşamasında ifadesi alınan Cihan A'nın, olayla ilgili vicdan azabı çektiği için olayı anlatmak istediği kaydedilen iddianamede, mağdur Y.K'nın kendi oğlundan daha çok sevildiğini düşündüğü için kıskanarak eylemi gerçekleştirdiğini anlattığı belirtildi.

- "Yüzü çoğu zaman maskeyle kapatılıyor"

İddianamede, soruşturma sonucunda yapılan değerlendirmede, şüpheli Cihan A'nın, mağdur Y.K'ya yönelik eyleminin şaka yollu korkutmak ya da küçük çocuğun yüzünü boyayla etkileyerek arkadaşları içinde komik duruma düşmesini istediğinden boya zannettiği malzemeyi yüzüne sıktığına dair savunmasına itibar edilmediği aktarıldı.

Olayın oluş şekli itibariyle akademik eğitimini tamamlamış, iyi bir çalışma ve aile ortamına sahip, çocuk sahibi bir yetişkin erkeğin, 3-4 yaşlarındaki ruhsal ve bedensel gelişimi devam eden erkek çocuğunu korkutmak amacıyla şaka yapmasının, hayatın olağan akışına uygun bir davranış olmadığı vurgulanan iddianamede, şu bilgilere yer verildi:

"Mağdur Y.K'nın olay tarihinden önceki haline ilişkin soruşturma dosyasında bulunan görsellerde canlı, görseli kaydeden aile yakınına sevgi dolu bakışlarında yaşama sevincinin yüz ifadelerinden ve gözlerinden okunduğu, mutlu, 3-4 yaşlarında bedensel ve ruhsal gelişimi devam eden bir erkek çocuğuyken, olay tarihinde yaşadığı saldırı sonrası, en az 5 aylık zaman diliminde geçirdiği sayısı yüzü geçen, haftada bir veya bir kaç kez genel anestezi altındaki tıbbi operasyonlar, yüzünün büyük bir kısmında kimyasal maddeye bağlı yanıklar, her iki gözde de görme yetisinin kaybolduğu ve bir gözün tamamen görmediği, yüzünün çoğu zaman maskeyle kapatıldığı, çevresini göremeyen, çevresinde kendisine sevgi ile yaklaşan aile yakınlarının yüzlerini ve hatta ağladıklarını göremediği, gözlerinde mutluluğun görünmediği 4 yaşlarında bir erkek çocuk görselleri mevcuttur."

İddianamede, sadece bu görsellerin bile mağdur Y.K’nın maruz kaldığı saldırının olaydan geçen 5 aylık süredeki durumunun tespiti olduğu vurgulanan iddianamede, “Bedensel ve ruhsal gelişimi devam ederken, 3-4 yaşlarında bu saldırıya maruz kalan mağdur Y.K'nın yaşamının bundan sonraki kısmına, yaşıtları gibi sevdiklerini ve çevresini göremeden, meydana gelen gelişimleri görerek algılayamadan, koşamadan, tek başına öz bakım becerilerini gerçekleştiremeden hep bir kişinin yardımıyla devam edecektir. Mağdur Y.K'nın bedensel rahatsızlığının tedavisi devam etmesine rağmen olay tarihinden önceki sahip olduğu hiçbir yetiyi artık kullanamayacaktır" görüşü aktarıldı.

- Saldırı öldürmeye yönelik

Tıbbi veriler itibariyle Y.K'nın hayati tehlike geçirmese de, maruz kaldığı saldırının öldürmeye yönelik olduğu belirtilen iddianamede, şüpheli Cihan A'nın yaptığı saldırının, gerek mağdur Y.K, gerekse yakınları üzerinde ağır travmalar meydana getireceğini bildiği kaydedildi.

İddianamede, şüpheli Cihan A'nın eylemin gerçekleştiği restoranı önceden belirlemesi, lokantaya gitmeden önce içeriğinde yakıcı ve yanıcı kimyasal madde bulunan tüp şeklinde malzemeyi yanında taşıması gibi davranışlarının, gerçekleştirmek istediği eyleme yönelik tasarlama ve tasarladıklarının yerine getirilmesi faaliyetleri olarak değerlendirildiği vurgulandı.

Bu nedenle şüpheli Cihan A'nın, mağdur Y.K'ya yönelik "çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddianamede, şüpheli Cihan A. hakkında diğer mağdur çocuklar E.E. ve B.Ö'ye yönelik de "bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçlarını işlediği iddiasıyla 8 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.