Ribat'tan dünya mazlumlarına yardım

Ribat'tan dünya mazlumlarına yardım
Ribat, her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştırıyor

Yıllardır her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştıran Ribat, bu yıl yine yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürerek yüz binleri sevindirmeyi hedefliyor.

Ramazan’da 'Bir Parça Mutluluk' sloganı ile mazlumlara ulaşacak olan Ribat  ekipleri, ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, mültecilerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak, Ramazan bereketini uzak iklimlere taşıyacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimler ile ailelerine destek olunacak, yetim iftarları düzenlenecek, yetimlere eğitim ve kırtasiye yardımları yapılacak, bayramlık giysiler hediye edilecek, kumanyalar dağıtılacak, iftar sofraları kurulacak, ihtiyaç tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacak.

 

"MAZLUMLARA KARŞI SORUMLUYUZ"

Bu Ramazan'da da mazlumların yüzünde bir tebessüm bırakabilmek adına yola çıktık diyen Ribat İnsani Yardım Derneği başkanı Seyit Duman “Ribat İnsani Yardım Derneği olarak farklı ülkelerde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ribat olarak ulaşabildiğimiz her yerden Rabbimize karşı sorumluyuz düsturuyla Sudan, Gazze, Suriye,Afganistan ve dünyanın birçok yerinden mazlum halkların yardım çağrısına kulak verdik. Ramazan çalışmalarımız neticesinde başta yetimlerimiz olmak üzere yoksul ailelere kıyafet, ayni ve nakti yardımlar yaptık. Ramazan ayında bölge halkının iftar sevincine ortak olmak amacıyla toplu iftar organizasyonumuzun çalışmasını başlattık. Ülkelerdeki görevli arkadaşlarımız Ramazan ayı boyunca bölge halkının ihtiyaçlarına cevap vermek için çalışmaya devam edecek. Ribat olarak ilerleyen süreç içerisinde bölge yetimleri ve öğrencilerimizin eğitimlerini sürdürebilmesi adına öğrenci yurdu inşaatına başlayacağız. Bu konuda bizlere destek veren ve hiçbir zaman yardımlarını esirgemeyen kıymetli bağışçılarımıza sonsuz teşekkürlerimizi iletiyor, bize bu imkanı sağladığı için Rabbimize sonsuz hamdu senalar ediyoruz" şeklinde konuştu.

DÜNYADA ONLARCA ÜLKE VE BÖLGEDE RİBAT VAR

Ribat, bu Ramazan ayında, dünyada onlarca ülke ve bölgede, Türkiye’de ise 81 ilde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıracak.

Hazırlanan kumanya paketleri, yurt içinde ve yurt dışında yüz binlerce ihtiyaç sahibine ulaşacak. Kolilerin içerisinde gıda, temizlik, tekstil, çocuklara özel çikolata, oyuncak ve bayramlık elbise bulunuyor.

Ayrıca yurt içinde ve yurt dışında hazırlanacak olan iftar sofralarında da yüz binlerce mazlum bir araya gelecek.

Suriye, Somali, Sudan, Yemen, Gazze, Bangladeş, Irak ve Myanmar gibi öncelikli kriz bölgelerine daha fazla ağırlık verilecek.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.