Rio 2016 Olimpiyat meşalesi BM'de

Rio 2016 Olimpiyat meşalesi BM'de
Brezilya'da düzenlenecek Yaz Olimpiyat Oyunları için Yunanistan'ın Olimpiya kasabasında yakılan Olimpiyat meşalesi, BM Cenevre Ofisi'ne getirildi- Uluslararası Olimpik Komitesi bu yıl ilk defa mülteci takımı oluşturdu- BM Genel Sekreteri Ban: "Evlerini te

CENEVRE (AA) - Brezilya'da 5-21 Ağustos'ta düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyatları için Yunanistan'ın Olimpiya kasabasında yakılan olimpiyat meşalesi, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'ne getirildi.

Olimpiyat meşalesini 13 yaşındaki Brezilyalı öğrenci Runa Gabrielle Pitta Portugal taşıdı.

Uluslararası Kalkınma ve Barış için Spor Günü kutlamaları çerçevesinde BM'ye getirilen meşale önce Lozan'daki Olimpiyat Müzesi'ne taşınacak, sonrasında ise Brezilya'ya götürülecek.

- Mülteci takımı Olimpiyat Oyunları'nda yarışacak

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, olimpiyat meşalesinin dünya halkları arasındaki dayanışmanın sembolü olduğunu söyledi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesinin bu yıl ilk defa mülteci takımı oluşturarak olağanüstü bir adım attığını ifade eden Ban, "Evlerini terk etmek zorunda bırakılan yetenekli mülteci atletler tarihte ilk kez olimpiyat oyunlarında madalya için yarışacak ve dünya mültecileri yetenekli güçlü ve ilham verici olarak görecek." dedi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ise, "Tüm dünyaya mültecileri unutmadığımıza dair umut mesajı göndermek istiyoruz." şeklinde konuştu.

- Olimpiyat Kupası bu yıl BM'ye verildi

Her yıl bir kurum ya da kuruluşa verilen Olimpiyat Kupası bu yıl BM'ye verildi. Kupayı, IOC Başkanı Thomas Bach, BM Genel Sekreteri Ban'a takdim etti.

Olimpiyat Kupası, 1999 yılında da BM'ye verilmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.