Rio için dövüşecekler

Rio için dövüşecekler
Kadın boksörler, 2016 Rio Olimpiyatları'na vize alabilmek için Ankara'da kamp yaparak sağlık testlerine katılıyor- Milli Takım Başantrenörü Çelik:"Rio 2016'da bayanlarda da Türkiye'yi temsil edeceğimize inanıyorum"- "İyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. H

ANKARA (AA) - HÜSEYİN DOĞRU - Kadın Boks Milli Takımı, 2016 Rio Olimpiyatları'na vize alabilmek için Ankara'da kamp yaparak, sağlık testlerine katılıyor.

Eryaman Kamp Eğitim Merkezi'nde başantrenör Esat Çelik yönetiminde çalışan milli boksörler, 20-26 Şubat tarihlerinde Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenecek Uluslararası Strandja Turnuvası, Samsun'da 8-16 Nisan'daki olimpiyat elemeleri Avrupa ayağı ve mayısta Kazakistan'da gerçekleştirilecek dünya şampiyonasına hazırlanıyor.

Esat Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamp merkezinde iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyledi.

Takımın 3 ayrı organizasyona hazırlandığını anlatan Çelik, "Asıl hazırlıklarımız 2016 Rio Olimpiyatları'na vize alabilmek için" dedi.

Bulgaristan'daki turnuva dönüşü yeniden ikili kamp ve çalışmaları sürdüreceklerini belirten Çelik, şöyle konuştu:

"Samsun'da 8-16 Nisan'da olimpiyat elemeleri Avrupa ayağı var. Orada inşallah vize alıp, kota için dünya şampiyonasına kalmayız. Burada alamazsak, büyüklerin dünya şampiyonası Kazakistan'da 19 Mayıs'ta başlayacak, Samsun'da alamayanlar orada vize almaya çalışacak. Bütün hedefimiz vize almak. Kadınlarda vize almak için umutluyum. 2012 Londra Olimpiyatları'na vize alamamıştık. Samsun'da ev sahibiyiz. Rio'da bayanlarda da Türkiye'yi temsil edeceğimize inanıyorum."

Çelik, kampta günde çift idman programı uyguladıklarını dile getirerek, "Sporcu sağlık merkezinde ölçümler yapılıyor. Eksiklerimiz tespit ediliyor. İyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Hep beraber mutlu olacağız" ifadelerini kullandı.


- "Rio'yu hayal ediyoruz"


Milli sporcu Neriman Istık ise 51 kiloda Türkiye'yi temsil edeceğini söyledi.

Boksla 8 yıldır ilgilendiğini anlatan 20 yaşındaki Neriman, 6 Türkiye, 2 dünya ikinciliği, bir dünya üçüncülüğü ve Gençlik Oyunları üçüncülüğünün bulunduğunu anımsatarak, "51 kiloda ülkemizi, bayrağımızı en güzel şekilde temsil ederek, ülkeme olimpiyat vizesini kazandırmak istiyorum" dedi.

Kamp merkezinde düzenli beslenme ve çalışma programının bulunduğunu anlatan Neriman, "Bu da maçlara güzel yansıyacaktır. Asıl hedef Samsun'da yapılacak olimpiyat elemelerine katılmak. Ardından 2016 Rio'da ülkemi temsil etmek istiyorum. Bunun için çalışıyoruz. Rio'yu hayal ediyoruz. Hepimizin hayali bu" diye konuştu.


- "Takım arkadaşlarıma güveniyorum"


Kadınlar 64 kiloda mücadele eden Gamze Başar da organizasyonlar için sabah akşam antrenman yaptıklarını belirtti.

"Tek hedefim dünya şampiyonu olup, ülke bayrağımı göklere çıkarmak" diyen Gamze, takım arkadaşlarına olimpiyat elemelerinde güvendiğini söyledi.

Ankara'da kamp sırasında öğretmen olarak atandığı haberini alan Neriman, "Dünya üçüncüsü olduğum derecemden dolayı Ankara'ya beden eğitimi öğretmeni olarak atandım. Çok mutluyum. Devletime, federasyonuma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Milli takım kampındaki sporcular şunlar:


48 kilo: Meltem Akar

51 kilo: Ayşe Taş, Neriman Istık, Elif Nur Coşkun

54 kilo: Busenaz Çıkaroğlu, Kübra Ardıç

57 kilo: Reyhan Çakır, Satı Burcu

60 kilo: Gülsüm Tatar, Esra Yıldız, Çiğdem Kıvanç

64 kilo: Gamze Başar

69 kilo: Gülten Türker

75 kilo: Sema Çalışkan, Busenaz Sürmeneli

81 kilo: Elif Güneri


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.