Rıza yeni Rızalar istiyor

Rıza yeni Rızalar istiyor
- Avrupa ve dünya şampiyonu güreşçi Rıza Kayaalp: "Yaşımız geldi artık evlilik şart. Bu ülkeye yeni Rızalar yetişmeli"- "İnşallah genimizi çocuklarımıza da aktarırız"- "Kendi yöntemlerimle, sülük tedavisiyle kısa zamanda iyileştim"

ANKARA (AA) - MUSA SAMUR - Avrupa ve dünya şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, olimpiyat şampiyonu olduktan sonra evlenmeyi düşündüğünü belirterek, "Bu ülkeye yeni Rızalar yetişmeli. İnşallah genimizi çocuklarımıza da aktarırız." dedi.

Letonya'da düzenlenen organizasyonda podyumun zirvesinde yer alarak 6'ncı kez Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Rıza, Anadolu Ajansı'nı ziyaret etti. Rıza, ziyaretinde özel hayatı, 2016 Rio Olimpiyatları ve hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Olimpiyatları bahane ederek evliği ertelediğini anlatan Rıza, "Kader, nasip diyelim. Olimpiyatları bahane ettik. Şampiyon olursak ondan sonra da artık evleneceğiz, yaşımız da geldi. Evlilik de artık şart." diye konuştu.

"Bu ülkeye yeni Rızaların yetişmesi gerekiyor." diyen Rıza, "İnşallah genimizi çocuklarımıza da aktarırız. Bu ülke için mücadele edecek sporcular olurlar." ifadesini kullandı.

Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünün kutlandığını hatırlatan Rıza, vatan için canını feda ederek düşmanları Türkiye'ye sokmayan tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Şehitlerin mücadele ve kahramanlıklarına bakarak feyiz aldığını vurgulayan Rıza, "Avrupa ve dünya arenasında bayrağımızı göndere çektirmeye çalışıyoruz. Allah'a şükür bunu da birçok kez başardık. Tarihimize bakarsak kahramanlıklarla dolu. Çanakkale de bu zaferlerin en önemlilerinden bir tanesi." ifadelerini kullandı.


- "Olimpiyat yakışır"


Rıza, efsane bir güreşçi olmak istediğini dile getirerek, "Dünya ve Avrupa şampiyonluklarımın bulunduğu kariyerime olimpiyat altını yakışır." dedi.

Elde ettiği şampiyonlukların ardından bir sonraki turnuva için çalıştığını, şımarmadığını ve büyüklenmediğini ifade eden Rıza, şunları söyledi:

"Hep ileriye bakan biriyim. İnşallah şampiyonluklarımın yanına olimpiyat şampiyonluğu da koyup yoluma öyle devam etmek istiyorum. Kariyerimi sonlandırana kadar ne kadar çok şampiyonluğa ulaşırsam benim için o kadar iyi olacak. Efsane bir güreşçi olmak istiyorum, artık benim bütün gayem bu. Herkesin benden beklediği de bu."

Avrupa şampiyonasının ardından yeniden çalışmalara başladığına dikkati çeken Rıza, olimpiyat oyunlarına kısa bir süre kaldığını, sakatlanmadan bilinçli bir şekilde hazırlandığını ifade etti.


- "Letonya'da sakat güreştim"


Letonya'daki Avrupa şampiyonasına sakatlığı tam geçmeden katıldığını vurgulayan Rıza, "Bu halim bile Avrupa şampiyonu olmaya yetti." dedi.

Avrupa şampiyonasından 6 hafta önce baldırında 15 santim yırtık oluştuğunu hatırlatan Rıza Kayaalp, şunları kaydetti:

"Kendi yöntemlerimle yani sülük tedavisiyle kısa zamanda iyileştim. Sakatlıktan 2 hafta sonra antrenmanlara başladım. Ayakta antrenmanlarımı yaptım ancak yerde kendimi çok zorlamadım. Avrupa şampiyonasına bu şekilde katıldım. Aslında sakatlığım da tam olarak geçmemişti ve Letonya'da sakat güreştim. Bu halim bile Avrupa şampiyonu olmaya yetti. Rakipler sakatlandığımı biliyordu. Başarılı sporcu olunca bu tarz şeyler çabuk yayılıyor. Rakipler bu durumlarda seviniyor. Allah'a şükür sonuna kadar mücadele ederek beni yenmelerine müsaade etmedim. İnşallah olimpiyatlarda da bu fırsatı yakalayamazlar."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.