Rize'deki cinayet davası

Rize'deki cinayet davası
Güneysu ilçesinde 2014 yılında Zelkif Yanık'ın öldürülmesine ilişkin davada yargılanan 8 sanık, müebbet ile 18 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı

RİZE (AA) - Rize'nin Güneysu ilçesinde, 2014 yılında Zelkif Yanık'ın öldürülmesine davada 8 sanığa müebbet ile 18 yıl arasında değişen hapis cezası verildi.

Rize Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanıklar M.S.S, H.E, Z.K, A.K, M.C.Ç, T.A, N.K. ve M.B. katıldı.

Mahkeme heyeti, sanıkların eyleminin sabit olduğuna hükmetti.

Suçun işleniş biçimi, işlendiği yer ve zaman, konusunun önemi ve meydana gelen zararın ağırlığını dikkate alan mahkeme heyeti, "canavarca his ve eziyet çektirerek kasten adam öldürme, cebir, tehdit, hile ile hürriyetten yoksun kılma ve nitelikli cinsel saldırı" suçlarından sanıklar M.S.S, H.E. ve Z.K'yi müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Aynı suçtan yargılanan A.K. ve M.C.Ç'nin, suçun işlendiği tarihte yaşları küçük olması sebebiyle 24'er yıl hapis cezasıyla cezalandıran mahkeme heyeti, sanıklar T.A, N.K. ve M.B'ye ise yardım ve yataklık suçlarından 18'er yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme heyeti, suçun ağırlığı nedeniyle sanıkların duruşmadaki tutum ve davranışları lehine takdiri cezai indirim hakkını kullanmadı.

Rize'nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası'nda, 19 Kasım 2014'te ormanlık alanda erkek cesedi gören yayla sakinleri, jandarmaya haber vermiş, AKUT ekiplerince bulunduğu yerden alınan ve üzerinde darp izleri tespit edilen cesedin Zelkif Yanık'a ait olduğu tespit edilmişti.

Olayla ilgili gözaltına alınan 8 kişi tutuklanmıştı. Sanıkların Yanık'tan zorla para almaya kalktıkları, direnmesi üzerine alkolün de etkisiyle Yanık'ı darp edip öldürdükleri anlaşılmıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.