Robot GEYŞA İlgi Topladı!

Robot GEYŞA İlgi Topladı!
Toshiba'nın ürettiği LAs VEGAS da düzenlenen CES 2015 fuarında tanıtılan GEYŞA robot ilgi topladı.
Toshiba'nın ürettiği LAs VEGAS da düzenlenen CES 2015 fuarında tanıtılan GEYŞA robot ilgi topladı. Bazı duygulara sahip olan şarkı söyleyebilen insansı hareketler segileyebilen robot teknoloji severler tarafından büyük rağbet gördü. ChihiraAico adı verilen robot serinin başlangıcı olarak kabul ediliyor. hu kapsamda geliştirilen Geyşa robotu daha ileri teknolojilere taşıyabilmek için çalışacaklarını dile getiren firma 10 sene sonrasına da hemşire robotu bitirmeyi planlıyor.


 

21’inci yüzyılın geyşası şekilde malum ve insana birebir benzeyen gerçekçi yapısıyla ziyaretçilerin beğenisini toplayan robot, görsel gerçekçiliğinin yanında fonksiyonel çeşitliliğiyle de görenlerin dikkatini çekiyor. ChihiraAico ismi verilen robot yalnız adam hareketlerini yapmakla kalmıyor, benzer vakitte duygularını ifade edip şarkı da söyleyebiliyor.

10 yıl sonrasında hemşire robot

Geyşa robotun bünyesinde, bu hareketleri uygulamasını elde eden 43 tane hava basınçlı çalıştırıcı aktüatör mevcut. Bu çalıştırıcıların yalnız 15 tanesi geyşa robotun yüzünde, 24’ü de omuz bölgesi, kolu ve ellerindeyken, art kalan 4 ana çalıştırıcı da robotun başka bölgelerinde bulunuyor. Firma, ChihiraAico’nun yalnız bir başlangıç bulunduğunu ve şu an devam eden “hemşire robot” projelerini de bundan 10 sene sonrasında bitirmeyi planladıklarını söyledi.

Birebir mimikler

Toshiba firmasının uzun emekler neticeninde ürettiği bu aktüatörler yardımı ile robot, adam hareketlerine birebir benzeyen mimikleri yapabiliyor; hem de üzülme, sevinme, ağlama, gülme ve sinirlenme benzeri duyguları da birebir yansıtabiliyor. Toshiba yetkilileri, ChihiraAico’yu teknik istikametten daha çok geliştireceklerini diyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.