"Robotik Yarışı"nda Birincilik Alan Öğrenciler Ödüllendirildi

"Robotik Yarışı"nda Birincilik Alan Öğrenciler Ödüllendirildi
İstanbul'da 19-20 Mayıs'taki 2018 makeX Türkiye Şampiyonası'nda farklı etaplardan oluşan robotik yarışında birinci olan Ardahanlı öğrenciler Vali Mehmet Emin Bilmez tarafından kabul edildi - Vali Mehmet Emin Bilmez:- "Bu çocukların, eğer iyi motive edilir

ARDAHAN (AA) - İstanbul'da 19-20 Mayıs'taki 2018 makeX Türkiye Şampiyonası'nda takım halinde "Mavi Gezegen" ismiyle farklı etaplardan oluşan robotik yarışında birincilik alan Ardahanlı öğrenciler, valilikçe ödüllendirildi.

Vali Mehmet Emin Bilmez, yarışmada takım halinde birinci olan 6. sınıf öğrencileri Nuri Katar, Asım Efe Gürel, Hayriye Tuana Açıkyıldız, Ayşenur Uslu'yu makamında kabul etti.

Bilmez, burada yaptığı konuşmada, 46 takım arasında birincilik elde etmenin Ardahan için son derece önemli olduğunu belirterek, bunun diğer çocuklar için de örnek teşkil edeceğini bildirdi.

Ardahanlı öğrencilerin birçok başarıya imza atabileceğini dile getiren Bilmez, şunları kaydetti:

"Bu bölgenin insanı Türkiye ortalamasının biraz daha üzerinde zeki. Bu çocukların, eğer iyi motive edilirse, iyi rehberlik edilirse ciddi icatlara imza atabileceğine inanıyoruz. Bu çalışma hem ilimize hem ülkemize hem de insanlığa ciddi katkı sunabilir. Temel bilimlerde bu başarılara hasrettik, onu bize yaşatanlara minnettarız."

Bilmez, çalışmaları hakkında bilgi aldığı öğrencileri çeyrek altın ile ödüllendirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.