Robotlar Kodlanarak Yarıştı

Robotlar Kodlanarak Yarıştı
Erzurum'da, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ve 30 okuldan 800 öğrencinin katıldığı "Robotik Kodlama ve Proje Turnuvası" düzenlendi- İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz:"Çocukların yaptığı işleri gördüğümüzde hem Türkiye hem de Erzurum ile alakalı ümitl

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, bu yıl ikincisi yapılan ve 30 okuldan 800 öğrencinin katıldığı "Robotik Kodlama ve Proje Turnuvası" düzenlendi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliğinde gerçekleşen programda, genç mucitler öğretmenlerinin yardımlarıyla yaptıkları robotları hakemlerin belirlediği sürede yarıştırdı.

Yarışa katılan robotların, oluşturulan alanda kendisine verilen komutu en kısa sürede yerine getirmesi için çabalayan öğrenciler, tasarladıkları robotların galip gelmesi için kıyasıya mücadele etti.

"Dadaşlar Kodluyor" sloganıyla düzenlenen etkinlikte kodlama yapan öğrencilere aileleri de destek verdi.

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, okullardaki akademik başarının yanında böyle bir etkinlik yaptıklarını söyledi.

Okullarda oluşturulan sınıflarda kodlama eğitimi verildiğini belirten Kaygusuz, bu konuda hızlı adım atan il olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Kaygusuz,yarışmanın çekişmeli geçtiğini dile getirerek, "Yarışmaya 30 okuldan yaklaşık 800 öğrencimiz bu yarışmaya katılıyor. Öğrencilerimiz bir yıldır belediyemizin temin ettiği malzemelerle bu yarışmaya hazırlandılar. 3 kategoride gerçekleşen yarışmada öğrenciler başarılı olmak için mücadele etti. Beklentilerimizin üzerinde çok güzel işler çıktı. Çocukların yaptığı işleri gördüğümüzde hem Türkiye hem de Erzurum ile alakalı ümitlerimiz artıyor." ifadelerini kullandı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Enerji AŞ Genel Müdürü Mehmet Uludeveci de yarışmaya katılım oranının bu yıl geçen seneye göre arttığını dile getirdi.

Belediye olarak okullara ekipman yardımında bulunduklarını anlatan Uludeveci, "Verdiğimiz ekipmanlarla yapılan bu robotlar hakemlerimiz gözetiminde turnuvaya çıkıyor ve puan değerlendirmesi yapılıyor. Çocuklarımız sadece kodlama değil ekolojik açıdan dünyanın temel sorunu olan sıfır atık konusunda da projeler yapıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Uludeveci, çocukların çok küçük yaşlarda kodlamaya başladığını vurgulayarak, "Dünyayı 20'li 30'lu yaşlardaki insanlar tasarladı. Buradaki çocuklar çok küçük yaşlarda bilgisayarla tanışarak bu etkinliğe katılıyor. Gerek Erzurum gerekse ülke genelinde farkındalık oluşturacak ve geleceği inşa edecek bu çocuklar bizlere çok farklı kapılar açacaktır." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.