Romanya'da Cumhurbaşkanı Seçimi

Romanya'da Cumhurbaşkanı Seçimi
Dışişleri Bakanı Corlatean, seçim protestoları üzerine istifa etti

Romanya Dışişleri Bakanı Titus Corlatean, yurt dışında yaşayan Romanyalıların cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanamadıkları gerekçesiyle düzenlenen protestolar üzerine istifa etti.

Hafta sonu düzenlenen protestoların ardından Dışişleri Bakanı Corlatean baskı altında olduğunu söyleyerek görevini bıraktı.

Seçimlerin 16 Kasım'da yapılacak ikinci turunda fazladan sandık kurulması talebinin kurallara aykırı olduğunu savunan Bakan Corlatean, dün büyükelçiliklere ve konsolosluklara oy kullanma işleminin hızlandırılması için 800 memur gönderildiğini duyurmuş ancak gösteriler devam etmişti.

Yurt dışında yaşayan yaklaşık 2 milyon Romanyalının, 2 Kasım'da ilk turu yapılan cumhurbaşkanı seçimlerinde saatlerce sıra beklemek zorunda kaldıklarını ve oy kullanamadıklarını belirtmeleri üzerine Romanya'nın kuzeybatısındaki Cluj kentinde toplanan yaklaşık 5 bin kişi ve başkent Bükreş, Constanta ve diğer kentlerde yüzlerce kişi hükümeti protesto etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.