Ronaldo'dan Arda yorumu!

Ronaldo'dan Arda yorumu!
İspanyol devi Real Madrid'le harikalar yaratan ve önceki sezon La Liga'da attığı 31 golle Avrupa Gol Kralı olan Ronaldo, Fanatik Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu

Ortaya koyduğu futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Real Madrid’in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, Marca’nın düzenlediği organizasyonda biri İngiliz devi Manchester United’la, başka ikisi de Real Madrid’de olmak üzere 3. defa elde ettiği Altın Ayakkabı’yı aldığı için çok fazla mutluydu. Yıldız golcü, “Her vakit en iyi futbolcu olmak arzu ediyorum ve bunun için çalışacağım. Benim kafamda en iyisi olmak var ve buna ulaşacağım. Adım adım tarihimi yazıyorum. Kariyerimi sonlandırdığımda en iyiler arasında olduğumu görmek arzu ediyorum . Eminim ki de olacağım” diye belirtti .

'ARKADAŞLARIM OLMADAN ASLA'

Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez, Kurumsal İlişkiler Sorumlusu Emilio Butragueno ve takım arkadaşları Casillas, Ramos ve Gareth Bale’i de tören salonunda görünce “Bu kadar çok fazla şahıs beklemiyordum” diyen Ronaldo, “Takım arkadaşlarıma teşekkür etmek arzu ediyorum çünkü onların yardımı olmadan Altın Ayakkabı’yı kazanamazdım. Ayrıca aileme, taraftarlara ve bana dünyanın en iyi takımında oynama şansı verdiği için kulübüme teşekkür ediyorum” diye açıkladı . Futbolcu olarak aldığı bireysel ödüllerden memnun olduğunu saklamayan Portekizli, bunları belirtti :

“Benim için bu ilk Altın Ayakkabı gibi. Özel bir gün. Real Madrid’e geldiğim günden bu yana benim yanımda olanlarla bu ödülü paylaşmak arzu ediyorum . Burada önümde daha çok fazla seneler var ve en iyisini vermeye çalışacağım. Maçlarda en iyiyi vermeye, goller atmaya ve asistler yapmaya devam edeceğime söz veriyorum.”

'BAŞARIMIN KEYFİNİ ÇIKARIYORUM'

Real Madrid’in bu sezon erken yakaladığı üst düzey futbolla ilgili soruya Ronaldo, “Birçok şahıs Real Madrid’in en iyi kadroya sahip olduğunu diyor fakat bunun için sezon sonunu görmek lazım gelir . Şayet hiçbir şey kazanamazsak en iyi sezon olmayacağı kati fakat ben bu sene iyi şeyler kazanacağımızın heyecanını taşıyorum. İşler iyi gidiyor ve mutluyuz. Teknik direktörümüz, futbolcuları daha iyi tanıyor, iyi bir başlangıç yaptık. Topa ne kadar çok fazla sahip olursak öylesine fazla gol pozisyonu yaratıyoruz. Lig, Şampiyonlar Ligi ve Kral Kupası’nda maç maç düşünerek her turnuvada çok fazla uzak hedeflere ulaşabilecek bir takıma sahibiz. Şu anda bireysel ödülleri düşünmüyorum fakat şu iyi zamanın da keyfini çıkarmak arzu ediyorum ” cevabını verdi.

'İSTERLERSE SEVE SEVE KALIRIM'

29 yaşındaki futbolcu, 33 yaşına geldiğinde Real Madrid ile sözleşmesinin sona ereceğini ve o zamana kadar burada oynamak niyetinde olduğunu dile getirerek “Ben kendimi genç hissediyorum. 33 yaşımdan daha uzun oynamak arzu ediyorum . Şayet reis beni isterse birkaç sene daha kalırım” diye açıkladı .

'HİÇBİR ÖDÜL BENİ ŞAŞIRTMAZ'

“Altın Top ödülü kazanmamak seni şaşırtır mı?” sorusuna Ronaldo, “Beni hiçbir şey şaşırtmaz. Son 6, 7, 8 yıldır beni hiçbir şey şaşırtmıyor. Muhtelif sahneye hazırlıklı olmak lazım gelir . Çok mutluyum ve riyakar olmayacağım. Real Madrid’de 3. Altın Top ödülünü elbette kazanmak isterim fakat bununla ilgili hiç bir saplantım yok. Önümde vakit var fakat iyi faaliyetler yapıp, gollerimi atıyorum” diye cevap verdi.

'HER MAÇTA GOL ATAMAM'

La Liga’da bu sezon 10 karşılaşmada 17 gol atarak gol krallığı yarışında rakiplerinin uzak ara önünde olan Ronaldo, “İyi oynamak ve gol atmak hoşuma gidiyor. Ama bu her vakit olacak bir şey değil. Kimse her maç gol atamaz. Gol kaçırdığım vakit kendime kızıyorum fakat akabinde dostlarımla beraber olduğumda her şey geçiyor” diye belirtti .

'ARDA İLK GELDİĞİNDE...'

İspanya’daki gururumuz Arda Turan’ın ortaya koyduğu performans hakkında açıklama yapan Ronaldo, “Arda çok fazla beğendiğim bir oyuncu. İlk geldiğinde çok dikkatimi çekmemişti fakat Atletico büyüdükçe o da büyüdü futbolunu daha da çok fazla geliştirdi. Zaman vakit karşı karşıya geliyoruz ancak geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi’nde forma giyememesi onun için tabii ki çok büyük şanssızlıktı. Ona kariyerinde başarılar diliyorum” diye belirtti .

İSTANBUL'A HAYRAN KALDIM

GALATASARAY ’la İstanbul’da karşılaştığımızda atmosfere hayran kalmıştım. Taraftarlar gerçekten takımlarına inanılması çok güç destek veriyorlar. Hatta GALATASARAY ’la müthiş bir doksan dakika yaşatmıştık. İstanbul’a bundan evvel de gittim, şehir beni büyüledi. Türkiye’yi ve İstanbul’u ziyarete tekrar geleceğimi belirtmek isterim.

TÜRKİYE ŞAŞIRTTI FAKAT...

Türk Milli Takımı’nın aldığı sonuçlarla ilgili çok bir şey söyleyemem fakat grupta bomba sürpriz sonuçların alındığı bir gerçek. Ama sadece Türkiye’nin grubunda bomba sürpriz sonuçlar alınmıyor. Gariptir ki bir çok fazla grupta bir çok fazla memleket ya isteneni veremiyor ya da beklenenden daha iyi bir performans ortaya koyuyor. Ama beklemek gerek daha çok fazla maç var..

MENDES'TEN TRANSFERE AÇIK KAPI

Ronaldo’nun kariyer planlamasına önemli katkılar mümkün kılan menaceri Jorge Mendes oyuncusuyla gurur duyduğunu ortaya koyarak , “Bu Ronaldo’nun üçüncü Altın Ayakkabı’sı. Umarım gol krallıkları hayatını sürdürmeye devam eder. O sadece futbola konsantre oluyor. İşini yapmaya çalışıyor. Real Madrid’de çok fazla sevinçli , uzun seneler burada kalmak istiyor. Fakat futbolda kati konuşmak olmaz. İleride ne olacağını kestirmek güç . Ronaldo’nun en çok büyük hedefi dünyada tartışmasız gelmiş geçmiş en iyi futbolcu olmak” olacak şekilde açıkladı .

O ARTIK BİR FENOMEN

ESM’in (European Sports Media) Türkiye ayağı olarak bu mükafat merasimi Cristiano ile üçüncü birlikteliğimiz oldu. Ama inanın istediğimizi almak için bu defa adi zorlandık. Nedeni ise yalın . O artık bir fenomen haline geldi. Artık dünyada bir Ronaldo markası var ve bu marka müthiş derecede pazarlanıyor. Çok iyi hatırlıyorum ilk Altın Ayakkabı mükafat töreninde Ronaldo’nun doğduğu, büyüdüğü şehre gitmiştik: Madeira’ya. Herkes Portekizli futbolcuyla bire bir istediği işi yapabilmişti. Madrid’deki ikinci seremonide ise faaliyetler biraz daha zorlaşmıştı ki bu defa 2 gün evvel öyle bir organizasyonla karşılaştık ki, beraber seyahat ettiğim ehil objektif Yusuf Dursun bile endişeliydi... Onlarca koruma, basına kısıtlamalar ve en mühimi Ronaldo’ya yaklaşmak imkansız gibi. Buna rağmen, bundan evvel yaşadığımız tecrübeler bize yol gösterdi. Ronaldo ile esasen tanışıyoruz ve daha da önemlisi menaceri Mendes’le ilişkilerimiz bir hayli eskiye dayanıyor. Fanatik’te 2 defa tam sayfa kapak olan süperstar, yapılan sual -cevap turunun ardından, onca gazeteci arasında nezaketen de özel isteğimiz için vakit ayırdı. Gösterdiğimiz Fanatik manşetlerini hatırladı, gülümsedi... Bu özel poz için de yüzlerce meslektaşın şaşkın bakışları arasında kendisine teşekkür ettik ve başarılar diledik. Fanatik

Ronaldo'dan Arda yorumu!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.