"Rota Sanat Yarışması" Başvuruları Başladı

"Rota Sanat Yarışması" Başvuruları Başladı
Yarışma kapsamında başarı ödülü ve sergilenme hakkı kazanan genç sanatçılara, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla alanında uzman eğitmenler ve profesyoneller tarafından "Sanat ve Kariyer Eğitimi" verilecek

İSTANBUL (AA) - İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nin ev sahipliğinde, Plato Sanat tarafından düzenlenen "ROTA Sanat Yarışması" başvuruları başladı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, yarışma, genç sanatçı adaylarına sanat ve kariyer kavramını pekiştirmek ve sergi deneyimi kazandırmak amacını taşıyor.

Yarışmaya, Türkiye genelindeki güzel sanatlar lisesi ve fakültesi öğrencilerinin yanı sıra sosyal bilimler enstitüsü altında bulunan sanat programlarında öğrenim gören yüksek lisans, sanatta yeterlilik ve doktora düzeyindeki öğrenciler daha önce sergilenmemiş eserleri ile başvuru yapılabilecek.

Dereceye giren öğrencilerin eserleri ekim ayında, İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Çağdaş Sanat Galerisi Plato Sanat'ta sergilenecek.

Ayrıca, yarışma kapsamında başarı ödülü ve sergilenme hakkı kazanan genç sanatçılara, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla alanında uzman eğitmenler ve profesyoneller tarafından "Sanat ve Kariyer Eğitimi" verilecek.

Yarışmaya son başvuru tarihi ise 13 Ağustos olarak belirtildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.