Ruanda Büyükelçisi Konya’da

Ruanda Büyükelçisi Konya’da
Ruanda Büyükelçisi’nden MÜSİAD Konya’ya ziyaret...

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Konya’ya gelen Ruanda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza ve DEİK Ruanda İş Konseyi Başkanı İbrahim Özen ile birlikte MÜSİAD Konya Şubesi’ni ziyaret etti. 
Başkan Ömer Faruk Okka ile görüşen Büyükelçi Williams Nkurunziza’ya MÜSİAD, Konya tarımı ve sanayisi hakkında bilgiler verildi.
Ziyarette konuşan Ruanda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza, Konya ile Ruanda arasındaki karşılıklı ticaretin artırılması gerektiğini ifade etti. Büyükelçi Nkurunziza, “Konya üretiyor, üretmeyi seviyor ve çok üretken bir şehir. Konya ile Ruanda’nın iş birliğini geliştirmeliyiz. Afrika’da genel anlamda istediğimiz tek şey ekonomimizin gelişmesidir. İnanıyoruz ki tarım ve sanayide gelişim sağlayabilirsek yoksulluk oranımız da en düşük seviyelere inecektir. Geniş ve verimli topraklara sahip olan Afrika’da tarım konusunda ileri seviyede değiliz. Bunun için Afrika-Türkiye ve özellikle Konya olarak çalışmayız. Türkiye ve Konya’nın Afrika’da önemli yatırımlar yapacağını ümit ediyoruz. MÜSİAD Konya Şubesi’nin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Konya ile Afrika arasındaki ilişkiyi büyüttüğünüz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Konya’ya gelmekten ve MÜSİAD’ta olmaktan son derece mutluyum. DEİK Ruanda İş Konseyi Başkanlığı görevini yürüten üyeniz İbrahim Özen beye, iki ülke arasında önemli bir iş aktörü olmuştur. İkili ilişkilerimizin geliştirilmesine katkı sağlayacağına inancımız tamdır” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka da, “MÜSİAD Konya olarak Ruanda’yı ve Afrika’yı önemsiyoruz. Afrika ile ikili ilişkilerimiz yakın tarihte artmaya başladı. Bunu artırmak için de Afrika ile ilgili çalışmalar yürütmekteyiz. Afrika’da nerede ne yapabiliriz, ne üretebiliriz, ne satabiliriz ve ne satın alabilirsiniz yollarını aramaktayız” ifadelerine yer verdi.
Başkan Okka, ziyaretin anısına Ruanda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza’ya hediye taktim etti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.