Rus Fotoğrafçıların Gözünden 'Istanbul Photo Awards 2017'

Rus Fotoğrafçıların Gözünden 'Istanbul Photo Awards 2017'
Anadolu Ajansı'nın düzenlediği "Istanbul Photo Awards 2017" yarışmasında dereceye giren Rus fotoğrafçılar, projelerinin sadece Rusya’da değil, dünyanın farklı noktalarında sergileniyor olmasından dolayı mutlu ve gururlu olduklarını söylediler

Anadolu Ajansı'nın (AA) düzenlediği "Istanbul Photo Awards 2017" yarışmasında dereceye giren Rus fotoğrafçılar, projelerini sadece Rusya’da değil, New York’tan İstanbul’a dünyanın farklı noktalarında sergileniyor olmasından dolayı mutlu ve gururlu olduklarını söylediler.

'AA Istanbul Photo Awards 2017' sergisi Moskova'da açıldı

"Istanbul Photo Awards 2017"nin ödüllü fotoğrafları, Rusya'nın başkenti Moskova’da sanatseverlerle buluştu.

Kadın mağdurlar konulu serisiyle "Seri Portre" kategorisinde birincilik alan Mary Gelman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projesini Rusya sınırları dışına çıkarabilmek ve kadınların yaşadığı zorlukları başka ülkelerde de gösterebilmek için yarışmaya katıldığını söyledi.

"Istanbul Photo Awards 2017” sayesinde fotoğraflarını İstanbul ve New York’ta sanatseverlerle buluşturabildiğini vurgulayan Gelman, “Yarışmayı kazandığım için çok mutluyum. Projem uluslararası bu sergide çıkmaya başladığında dünyanın her yerinden yorumlar almaya başladım." dedi.

Projesine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Gelman, şunları kaydetti:

"Projem, ilişkilerinde karşı taraftan gerek fiziksel gerekse de psikolojik şiddet yaşayan kadınları anlatıyor. Projemin hazırlığı zor ve uzun sürdü. Bazı katılımcılar ağladı. Projemizi tamamladığımızda duyduğumuz hikayeler nedeniyle birkaç gün kendime gelemedim. İnsanlar, fiziki olarak bir belirti olmasa da ilişkilerinde şiddet gören insanlar olabilirler. Benim de fotoğraflarımda herhangi bir şiddet belirtisi olmayan insanların fonda yaşadıkları travmatik olaylar anlatılıyor."

Gelman, "Istanbul Photo Awards 2017" tarafından verilen ödül sayesinde projelerine ilişkin çalışmalarına devam edebileceği için büyük bir mutluluk yaşadığını sözlerine ekledi.

 

"Istanbul Photo Awards 2017 gençlere imkan tanıyor"

''Şehirden Uzakta'' başlıklı fotoğraflarıyla ''Seri Doğa & Çevre" kategorisinde ikincilik ödülüne layık görülen Elena Anosova da "Istanbul Photo Awards 2017" sayesinde kazandığı ödülle yeni projeleri hayata geçirme imkanı bulduğunu belirtti.

Projesiyle, Rusya'nın Sibirya bölgesinde, ulaşımın son derece zor olduğunu, genellikle yaşlı insanların yaşadığı bölgelerde bazı çekimler yaptığını anlatan Anosova, "İnsanlar böyle izole yerleri görmeyi seviyorlar. Yarışmayı kazandığımı öğrendiğimde harika hissettim. Özellikle bağımsız bir fotoğrafçıysanız, böyle büyük yarışmalardan kazandığınız ödüller sayesinde projelerinize devam edebiliyorsunuz." diye konuştu.

Anosova, "Istanbul Photo Awards"a profesyonel fotoğrafçı olmadan da katılma imkanı olduğu için, yarışmanın özellikle genç fotoğrafçılara büyük bir fırsat sunduğunu söyledi.

 

"Parmak Uçları" adlı seri fotoğraflarıyla "Spor Hikayeleri" kategorisinde ikinci olan Aleksey Filippov ise, "Istanbul Photo Awards"un finalistlerin yükselen kalitesiyle çok önemli bir etkinlik haline dönüştüğüne işaret etti.

Projesiyle, izleyicilerin genellikle sadece yüzlerindeki tebessümleri gördüğü olimpiyat sporcularının yaşadığı zorlukları göstermek istediğini belirten Filippov, "Atletlerin asıl yaşadığı zorluklar kadraja pek girmiyor. Istanbul Photo Awards sayesinde bu zorlukları dünyanın farklı noktalarındaki insanlara ulaştırabiliyor olmak gurur verici." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.