Rus ve Türk çocuklar EXPO için hazırlanıyor

Rus ve Türk çocuklar EXPO için hazırlanıyor
Antalya'da yaşayan Rus çocuklar, ülkelerinin katılmamasına rağmen Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı EXPO 2016 Antalya'da Türk çocuklarla birlikte hazırladıkları dans gösterisiyle dünyaya dostluk mesajı verecek- Gösteride klasik müziklerin yanı sır

ANTALYA (AA) - AYŞE YILDIZ - Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı EXPO 2016 Antalya'ya hazırlanan Rus çocuklar, Türk çocuklarla beraber hazırladıkları dans gösterisiyle dünyaya dostluk mesajı verecek.

Açılışı 22 Nisan'da yapılacak EXPO 2016 Antalya için katılım sözleşmesi imzalayan ülkeler bahçelerini kurmayı sürdürürken, ülkeleri katılmamasına rağmen Türkiye'de yaşayan Rus çocuklar, Türk çocuklarla birlikte fuarda dans gösterisi sunmaya hazırlanıyor.

Rus Sanat ve Kültür Derneği öncülüğünde Antalya merkez, Alanya, Manavgat ve Kemer ilçelerindeki dans kulüplerindeki Rus ve Türk çocuklar, hocaların gözetiminde günün büyük bölümünü dans eğitimine ayırıyor. 3-13 yaş arasındaki yaklaşık 100 çocuk, klasik müziğin yanı sıra Rus ve Türk ezgileri eşliğinde gösteri sunacak.

Dernek Başkanı İrina Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de çocuk bayramının 23 Nisan'da, Rusya'da ise 1 Haziran'da kutlandığını belirterek, anlamlı bir gösteriye hazırlandıklarını söyledi. Çocuk bayramlarının yanı sıra EXPO'ya da hazırlandıklarını anlatan Balcı, Rus çocukların yanı sıra Türk çocukların da sahne alacağını söyledi.

- "Uluslararası arenada iki ülkenin dostluğunu göstereceğiz"

Balcı, EXPO 2016 Antalya Ajansı ile hazırlıkları sürdürdüklerini ifade ederek, "EXPO'ya Rusya ülke olarak katılmasa da çocuklarımız katılacak. Amacımız iki ülke arasında dostluk, sevgi kurmak. Burada yaşayan Rusların, Türklerle güçlü sevgi bağları var. Çocuklar bizim dostluk temsilcilerimiz ve tüm dünya iki ülkenin dostluğunu görecek. Onlar Rus anneden, Türk babadan geldi. Bu barış işte." diye konuştu.

Sergi alanında daha önce barış ağacı diktiklerini belirten Balcı, Rusya ve Türkiye arasında dostluk kurmak istediklerini, çocukların da barış elçileri olacağını söyledi.

EXPO 2016 Antalya'nın dünyanın arenası olduğunu dile getiren Balcı, şunları kaydetti:

"51 ülke katılıyor ve 8 milyon kişi bekliyoruz tüm dünyadan. Bu uluslararası arenada, biz Rus-Türk aileleri olarak ne kadar ciddi bir arkadaşlığımız, dostluğumuz var, bunu tüm dünyaya göstereceğiz. Onun için biz çok emek veriyoruz, güzel bir etkinlik düzenleyeceğiz. Orada tüm dünya olacak ve tüm dünya gözleriyle görecek Türk ve Rusların birbirini ne kadar çok sevdiğini."

Balcı, Rusların, EXPO'ya Antalya ve tüm ilçeleriyle katılmak için büyük hazırlık yaptığının altını çizerek, Antalya'da 40 binden fazla Rus-Türk ailesinin yaşadığını ifade etti.

EXPO'da 100'den fazla çocuğun sahne alacağını anlatan Balcı, "Beş dans okulu katılıyor. 20'den fazla şarkıcı çocuğumuz olacak. Önce Büyükşehir Belediyesi ile 24 Nisan'da Güneş Çocukları Festivalinin açılışını yapacağız, 5 Haziran'da EXPO'da sahne alacağız. EXPO çok önemli çünkü bizim için bir şans. Bu dünya arenası için de Rus-Türk dostluk mesajı vermek için bir fırsat olacak. Herkesi orada görmek istiyoruz." dedi.

- "Organizasyonda biz de yer alacağımız için heyecanlıyız"

Dans hocalarından Olesya Deniz ise Antalya'daki bütün etkinliklerde yer almaya çalıştıklarını vurguladı.

Antalya'nın EXPO'ya hazırlandığını ve bunun kendileri için onur verici olduğunu dile getiren Deniz, "EXPO'da, o büyük organizasyonda biz de yer alacağız ve onun için çok heyecanlıyız. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz, kostümler dikiliyor. Klasik müziklerin yanı sıra Türk ve Rus müzikleri eşliğinde de danslar yapacağız." diye konuştu.

EXPO'ya sıkı çalıştıklarını ifade eden Deniz, provalara ağırlık verdiklerini, kostümlerle de çalıştıklarını belirtti.

Çocuklardan 8 yaşındaki Sezin Tekin, EXPO 2016'da gösteri yapacağı için heyecanlı olduğunu, çok çalıştıklarını ve güzel bir gösteri sunacaklarını ifade etti.

Nisa Sarıoğlu, 5 yaşında olduğunu belirterek, "Oynuyorum ve bu oyunumu EXPO'da göstereceğim" dedi.

Rus ve Türk çocuklar EXPO için hazırlanıyor

Rus ve Türk çocuklar EXPO için hazırlanıyor

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.