Rus yolcu uçağının düşüş nedeni belli oldu

Rus yolcu uçağının düşüş nedeni belli oldu
Rusya Federal Güvenlik Servisi, içinde 224 kişinin bulunduğu ve Ekim ayında Mısır’da düşen Rus yolcu uçağının terör saldırısı sonucu düştüğünü açıkladı. Uçağın enkazında yapılan incelemelerde, patlayıcı izlerinin bulunduğu bildirildi.

Rusya’nın St. Petersburg kentine gitmek üzere Mısır’ın Şarm El Şeyh kentinden havalanan yolcu uçağı kalkıştan 23 dakika sonra düşmüştü. 31 Ekim’de meydana gelen olayın ardından terör örgütü IŞİD, içinde 224 kişinin bulunduğu uçağı düşürdüğünü öne sürmüş ancak bu iddia hem Rus hem de Mısırlı yetkililer tarafından yalanlanmıştı. Rusya Federal Güvenlik Servisi’nden, bugün iddiaları doğrular nitelikte bir açıklama geldi. Açıklamada, 224 kişiyi taşıyan uçağın terör saldırısı sonucu düştüğü bildirildi. Rus uçağının enkazında patlayıcıya dair izlerin bulunduğu bildirilen açıklamada, “Matrojet uçağı bombayla düşürüldü” denildi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.