Rusların neredeyse yarısı gıda ve kıyafet almakta zorlanıyor

Rusların neredeyse yarısı gıda ve kıyafet almakta zorlanıyor
Moskova Yüksek Ekonomi Okulu'nun "2016'da Rus Halkı" araştırması:- "Rusların yüzde 41'i giyecek ve gıda ürünü almakta güçlük çekiyor"- "Ekim 2014'ten itibaren halkın reel gelirleri yüzde 12,7 azaldı"

MOSKOVA (AA) - Moskova merkezli Yüksek Ekonomi Okulu'nun yaptığı bir araştırma, Rus halkının yüzde 41'inin yiyecek ve giyecek almakta güçlük çektiğini ortaya koydu.

Moskova'daki Yüksek Ekonomi Okulu'nun "2016'da Rus Halkı" adlı araştırmasında, Rusların yüzde 41'inin giyecek ve gıda ürünü almakta zorlandığı kaydedildi.

Rusların reel gelirinde son artışın Ekim 2014'te yaşandığına işaret edilen araştırmada, bu tarihten itibaren halkın reel gelirlerinin yüzde 12,7 azaldığı belirtildi.

Araştırmada, perakende gelirlerinin de son iki yılda yüzde 15,4 düştüğü ifade edilirken, Rus nüfusun yalnızca 17'sinin mali durumunu "çok kötü" olarak gördüğü aktarıldı.

Rus halkının düşük yaşam standartlarını "normal bir durum" olarak kabul ettiği belirtilen araştırmada, bu nedenle halkın önemli bir kesiminin giderek artan fakirlikten şikayetçi olmadığı değerlendirilmesinde bulunuldu.

Rusya Devlet İstatistik Kurumu (Rosstat) tarafından açıklanan verilere göre, Rusya'da reel harcanabilir gelirler geçen yılın kasım ayında, 2015'in aynı dönemine göre yıllık bazda yüzde 5,6 düşerken, 2016'nın ilk 11 ayında ise yüzde 5,8 geriledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.