Rusya Devlet Duması Heyeti Tbmm'de

Rusya Devlet Duması Heyeti Tbmm'de
TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Kavaklıoğlu, Rusya Devlet Duması komisyon başkanvekillerinden oluşan heyeti kabul etti- Kavaklıoğlu:"Her ne kadar terör örgütleri yerli aktörler kullansalar da kaynak olarak çıkış noktası yabancı kaynaklar. Ma

TBMM (AA) - TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Alpaslan Kavaklıoğlu, "Her ne kadar terör örgütleri yerli aktörler kullansalar da kaynak olarak çıkış noktası yabancı kaynaklar. Maalesef bazı ülkeler terör örgütlerini kullanıyor." dedi.

Kavaklıoğlu, Mecliste, Rusya Devlet Duması Güvenlik, Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu Başkanvekili Alexey Vibornovi ile Bağımsız Devlet Topluluğu ve Avrasya Entegrasyon Komisyonu Başkanvekili Umakhan Umakhanov'u kabul etti.

İki ülkenin liderleri arasındaki ilişkilerin olumlu yönde ilerlediğini ve bu atmosferin parlamentolar arasındaki ilişkiye de yansıdığını belirten Kavaklıoğlu, kısa sürede yaşanan kriz nedeniyle ülkeler arasındaki ticaret hacminin yaklaşık yüzde 30 azaldığını söyledi. Kavaklıoğlu, ticaret hacminin 100 milyar dolara ulaşması yönünde bir hedef koyulduğunu ve bu hedefe ulaşmak için iş adamlarının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Alpaslan Kavaklıoğlu, Moskova'da Yunus Emre Müzesi'nin de en kısa zamanda açılmasını istedi. Terörle uluslararası alanda yapılan mücadeleye değinen Kavaklıoğlu, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da ordumuzun içinden bir grup, seçilmiş hükümete karşı bir darbeye kalkıştı ancak Cumhurbaşkanımızın iradesi ve milletimizin kararlılığı ile üstesinden gelindi. Bu işi yapan bir terör örgütü. Her ne kadar terör örgütleri yerli aktörler kullansalar da kaynak olarak çıkış noktası yabancı kaynaklar. Maalesef bazı ülkeler terör örgütlerini kullanıyor. Bu nedenle uluslararası alanda teröre karşı net bir tavrın konulması, üzerinde uzlaşma sağlanması son derece önemli."

Rusya Devlet Duması Güvenlik, Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu Başkanvekili Vibornovi de uluslararası terörizme karşı mücadelede Türkiye ile ilişkilerin daha da güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Vibornovi, ticaret hacminde 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmak için de iyi bir iş birliğinin sergilenebileceğini kaydetti.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.