"Rusya Ermenistan'a silah alımı için kredi veriyor"

"Rusya Ermenistan'a silah alımı için kredi veriyor"
Azerbaycan Milletvekili Paşayeva:- "Rusya'nın Ermenistan'a silah alımı için kredi yardımı yapması Azerbaycan'ı rahatsız ediyor"- "Ermeni lobisi yalanlarla toplumu yönlendiriyor"- "Büyük enerji projeleri devletimizi daha da güçlendirdi"

İSTANBUL (AA) - GÖKHAN YILDIZ - Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşayeva, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığının,Rusya'ya, Ermenistan'a silah alımına yönelik kredi desteğinden dolayı nota verdiğini söyledi.

Paşayeva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Rusya'nın Ermenistan'a silah yardımı için kredi vermesi Azerbaycan'ı rahatsız ediyor. Çünkü Ermenistan, Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sini işgal ediyor. Bu silahlar sorunun çözümünü daha da kötüleştirir" dedi.

Ermenistan'ın aldığı silahların ileride PKK terör örgütünden çıkabileceğini belirten Paşayeva, "Ermenilerin PKK için savaştığını ve teröristlerin taziyesine Ermenistan devlet yetkililerinin katıldığını hepimiz gördük" ifadelerini kullandı.

Paşayeva, "Yarın o silahların Türkiye'ye karşı kullanılmayacağının garantisini kim verebilir? Ermenistan'a silah desteği konusunda Azerbaycan olarak çok rahatsız olduğumuzu her platformda söylüyoruz" diye konuştu.

Türkmen dağında, insanların üzerine Rusya tarafından bomba yağdırılmasına da karşı çıktığını belirten Paşayeva, "Orada benim insanıma, benim kardeşime bomba atılıyor, bu acı benim de acımdır" dedi.


- "Ermeni lobisi yalanlarla yönlendiriyor"


Paşayeva, Ermeni lobisinin iş başında olduğuna, Ermeni soykırımı yalanının farklı ülkelerde basın, sivil toplum ve politikacılar kanalıyla yayılmaya çalışıldığına vurgu yaptı.

Paşayeva, "Ermeni lobisi yalanlarla toplumu yönlendiriyor. Strateji olarak ilk önce Ermeni soykırımı iddialarının tanıtımı yapılırken ardından da toprak ve tazminat talepleri gündeme getiriliyor" dedi.

Ermenistan'ın anayasasında bile hala Türkiye'nin toprak bütünlüğünü tanımadığını belirten Paşayeva, "Türkiye'nin Kars bölgesini kendilerinin kabul ediyorlar. Bu sözde büyük Ermenistan haritası Türkiye'nin, Gürcistan'ın ve Azerbaycan'ın belli bir bölümünü kapsıyor" diye konuştu.

Paşayeva, "Bazen çok sinsi planlar yapıyorlar. Çünkü biliyorlar ki, kendileri yazarsa o kadar etkili olmaz. O yüzden İngiliz, Fransız gibi etnik kökeni farklı insanlarla anlaşarak onların isimleriyle sözde Ermeni soykırımı çalışmalarını yürütüyorlar" ifadelerini kullandı.

Avrupa ülkelerinin sözde Ermeni soykırımını kabul ettiğinin altını çizen Paşayeva, Avrupa'daki Azerbaycanlıların politik yönden varlık gösteremediklerini, bu ülkelerdeki seçimlere katılmaktan vazgeçtiklerini söylerken kendilerinin bu alanlarda daha etkin rol almalarının gerektiğini hatırlattı.



- "Büyük enerji projeleri devletimizi güçlendirdi"


Rahmetli Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in büyük enerji projelerinin Azerbaycan'ı daha da güçlendirdiğini belirten Paşayeva şunları kaydetti:

"Sovyetler Birliği'nin işgalinde yaşadığımız yıllarda asker ve silahımız yoktu. Ermenistan ise bazı güçlerin desteğini alarak çirkin emelini ortaya koyarken Azerbaycanlılar vatanlarını canlarıyla savundu. 20 binden fazla şehit verdik.Devamında gerçekleştirilen enerji anlaşmaları ordumuzu kurmamıza, askerimizi güçlendirmemize, ekonomimizi büyütmemize ve dış temsilcilikler açarak kendimizi ifade etmemize büyük kakı sağlamıştır. Yürüttüğümüz doğru politikalar sonucu bugün Azerbaycan'ın askeri bütçesi Ermenistan'ın bütçesi kadar. Bugün artık farklı bir Azerbaycan var. Bize hiç kimse karışmasa ordumuz sorunu kısa sürede çözer. İşgal altındaki topraklarımızı 1 haftada alırız ama biz topraklarımızı barış yoluyla istiyoruz"


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.