Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Matviyenko'nun Filistin ziyareti

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Matviyenko'nun Filistin ziyareti
Matviyenko:- "Filistinliler ile İsrailliler arasında devam eden gerginlikten endişe duyuyoruz"

RAMALLAH (AA) - Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina İvanovna Matviyenko, Filistinliler ile İsrailliler arasında devam eden gerginlikten endişe duyduklarını bildirdi.

Matviyenko, Batı Şeria’nın Ramallah kentindeki devlet başkanlığı karargahında Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, görüşmede Ortadoğu’daki son durumu, Suriye’deki krizde siyasi çözüme ulaşmanın yolları ile teröre karşı mücadele konularını ele aldıklarını söyledi.

Filistinliler ile İsrailliler arasındaki olayların tırmanması ve iki taraf arasında müzakerelerin yapılmamasının kendilerini tedirgin ettiğini ifade eden Matviyenko, söz konusu ülkeler arasında müzakerelerin yeniden başlatılması için uluslararası çabaları desteklediklerini kaydetti.

Suriye’deki krizin müzakere yoluyla çözülmesi gerektiğini vurgulayan Matviyenko, muhalefet içerisinde birlik olmadığına dikkati çekerek, müzakerelerin askıya alınmasını başarısızlık olarak görmediklerini söyledi.

Öte yandan, Abbas ise bölgedeki krizlerin çözümü için kurulan mekanizmaların bir benzerinin Filistin meselesinin halledilmesi için de kurulması gerektiğine değindi.

Abbas, Filistin yönetiminin bağımsız Filistin devletinin kurulmasını hedefleyen tüm uluslararası girişimleri olumlu karşıladığını belirtti.

Batı Şeria'ya dün ulaşan Matviyenko'nun ziyaretinin kaç gün süreceği bilinmiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.