Rusya Ukrayna'yı vurdu: Rus füze saldırısı Ukrayna'da 11 can aldı, 22 yaralı!

Rusya Ukrayna'yı vurdu: Rus füze saldırısı Ukrayna'da 11 can aldı, 22 yaralı!
Rusya ordusunun Ukrayna'nın Çernihiv kentinde gerçekleştirdiği füze saldırısı sonucu 11 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı.

Rusya ordusunun Ukrayna'nın Çernihiv kentinde gerçekleştirdiği füze saldırısı sonucu 11 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Eğer Ukrayna yeterli sayıda hava savunma sistemine olmadığından ve dünyanın Rus terörüne karşı koyma kararlılığı yeterli olsaydı bu, olmazdı" ifadelerini kullandı.

Rusya, Şubat 2022'den bu yana Ukrayna'ya saldırılarını devam ediyor. Rus ordusu, Ukrayna'nın Çernihiv kentini füzeyle hedef aldı. Ukrayna Devlet Acil Servisinden yapılan açıklamada, saldırıda 11 kişinin hayatını kaybettiği, 22 kişinin yaralandığı açıkladı. Enkaz altında kalanlar olduğu, arama-kurtarma operasyonunun devam ettiği belirtildi.

"UKRAYNA HAVA SAVUNMA SİSTEMİNE SAHİP DEĞİL''

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Zelenskiy, "Ne yazık ki ölü sayısı yükselebilir. Eğer Ukrayna yeterli sayıda hava savunma sistemine sahip olsaydı ve dünyanın Rus terörüne karşı koyma kararlılığı yeterli olsaydı bu olmazdı. Teröristler ancak terörü durdurabilecek ve hayatı koruyabilecek olanları korkutmayı başarırlarsa hayatları yok edebilir. Kararlılık önemlidir. Destek önemlidir. Ukrayna'nın kararlılığı yeterlidir. Ortaklarımızın da eşit derecede yeterli kararlılığına ve bunun sonucunda da yeterli desteğine ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.