Rusya ve BAE'den Türkiye'ye "SİHA için ortak çalışalım" teklifi

Rusya ve BAE'den Türkiye'ye "SİHA için ortak çalışalım" teklifi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MYK toplantısında partililere, Vladimir Putin ve BAE'den Türkiye'ye " SİHA'da ortak çalışalım" teklifi geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin savunma sanayisinin göz bebeği Bayraktar'a yeni müşterilerin çıktığını açıkladı.

Başta Ukrayna-Rusya savaşının neden olduğu tahıl krizini çözerek dış politikada Türkiye’ye fark attıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bir ay aradan sonra yeninden toplandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti MYK toplantısında Putin ile görüşmesine değindi. Cumhurbaşkanı değerlendirmeleri sırasında, Putin'in Türkiye'ye ortak SİHA üretim tesisi kurmayı teklif ettiklerini söyledi.

BİR TEKLİF DE BAE'DEN

Erdoğan, Birleşik Arap Emirliklerinin de Baykar'ın bir fabrikasının kendi topraklarından kurulmasını talep ettiğini açıkladı.

Erdoğan, kurmaylarına "Putin, beraber çalışalım diyor. Birleşik Arap Emirlikleri 'SİHA fabrikasını burada kurabilirsiniz' teklifi ediyor" dedi.

ERDOĞAN RUSYA'YA GİDİYOR

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Ağustos'ta Rusya’ya günübirlik ziyaret gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 Ağustos'ta Rusya'nın Soçi kentine günübirlik ziyarette bulunacak. Erdoğan, resmi ziyaret kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in Rusya-Ukrayna Savaşı ve bölgedeki diğer gelişmeleri ele alması bekleniyor. İki liderin ayrıca tahıl koridoruna ilişkin son durum değerlendirmesi yapması da bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.