Rusya ve Çin, ABD’nin sistemlerine siber saldırı düzenleyecek güçte

Rusya ve Çin, ABD’nin sistemlerine siber saldırı düzenleyecek güçte
WASHINGTON (AA) – ABD Ulusal Güvenlik Ajansı Direktörü ve Siber Komutanlığını yöneten Amiral Michael Rogers, Rusya ve Çin’in, ABD’nin kritik altyapılarına...

WASHINGTON (AA) – ABD Ulusal Güvenlik Ajansı Direktörü ve Siber Komutanlığını yöneten Amiral Michael Rogers, Rusya ve Çin’in, ABD’nin kritik altyapılarına sızarak siber saldırı düzenleyebilecek kapasiteye sahip olduğunu söyledi.

Rogers, katıldığı Senato Silahlı Hizmetler Komitesindeki ABD’nin siber güvenliğine ilişkin oturumda senatörlerin sorularını yanıtladı.

Cumhuriyetçi Parti’nin “şahin kanadının” önde gelen isimlerinden olan eski ABD başkan adayı Arizona Senatörü John McCain, Rogers’a, Rusya ve Çin’in, ABD’nin kritik altyapılarına sızıp hasar verecek siber saldırı gücüne sahip olup olmadığını sordu.

McCain’in sorusuna “evet” yanıtı veren Rogers, Pentagonun siber alandaki kötü niyetli eylemlerle mücadelede yeterince caydırıcılığa sahip olmadığını vurguladı.

Rogers, “Siber alanda bizim sahip olduğumuz tüm kapasite ve kabiliyete sahip rakiplerimiz olduğunu kabullenmeliyiz.” diye konuştu.

ABD’nin Siber Komutanlığının 27 operasyonel ve 68 ilk harekat kabiliyetine sahip ekipleri bünyesinde barındırdığı bilgisini veren Rogers, 30 Eylül 2018’e kadar da siber güvenlik alanındaki ihtiyaçları doğrultusunda 133 ilave ekibin kurulmasını planladığını bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.