"Rusya'da ekonomi ilk çeyrekte yüzde 0,3 daralacak"

"Rusya'da ekonomi ilk çeyrekte yüzde 0,3 daralacak"
MOSKOVA (AA) - Rusya Merkez Bankası raporunda, ilk çeyrekte ülkede Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH) yüzde 0,3 daralacağı öngörüldü.Rusya Merkez...

MOSKOVA (AA) - Rusya Merkez Bankası raporunda, ilk çeyrekte ülkede Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH) yüzde 0,3 daralacağı öngörüldü.

Rusya Merkez Bankası tarafından yayımlanan "Ekonomi: Gerçekler, Değerlendirmeler, Yorumlar" adlı raporda, mevsimsel faktörler olmadan ülkenin GSYH'sindeki düşüş temposunun yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,3 seviyesinde gerçekleşeceği belirtildi.

Raporda, bu dönemde GSYH'nin yıllık düşüş temposunun ise yüzde 1,7 - 2 bandında gerçekleşeceği tahminine yer verildi. Şubat ayında sanayi üretim temposunun olumlu seyrettiği ve yüzde 1 yükseldiğine işaret edilen raporda, aylık göstergeler ekonomik daralmanın devam ettiğini gösterse de Rus ekonomisinin petroldeki düşüşe verdiği tepkinin geçen yıla kıyasla azaldığı da vurgulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.