Rusya’daki Duma seçimlerinde 3 adayın adı, soyadı ve dış görünüşleri aynı

Rusya’daki Duma seçimlerinde 3 adayın adı, soyadı ve dış görünüşleri aynı
Rusya'daki Duma seçimlerinde oy kullanma süreci devam ederken, St. Petersburg'daki oy pusulasında 3 adayın adı, soyadı ve dış görünüşlerinin aynı olması...

Rusya'daki Duma seçimlerinde oy kullanma süreci devam ederken, St. Petersburg'daki oy pusulasında 3 adayın adı, soyadı ve dış görünüşlerinin aynı olması seçmenlerin kafasını karıştırdı.

Rusya'da halk, parlamentonun alt kanadı Duma seçimi için oy kullanmaya devam ediyor. Ruslar, adaylarını ve siyasi partilerini desteklemek üzere vatandaşlık görevini yerine getirirken, St. Petersburg kentinde yaşayanlar ise bu görevi yapmakta oldukça zorlandı. Çünkü yarışa giren adaylardan 3'ünün adı ve soyadlarının yanı sıra dış görünüşleri de neredeyse birbirinin aynı. Kentteki 3 adayın da adı ve soyadı Boris Vishnevsky olması ve dış görünüşlerinin çok benzer olması seçmenlerin kafasını karıştırdı. Muhalefetteki Yeşil Alternatif Partisi'nin adayı olan Boris Vishnevsky ise diğer 2 adayın tanınmadığını ve kendisini taklit ederek muhtemel oylarını almaya çalıştıklarını ileri sürerek duruma tepki gösterdi.

Adayın seçmene kendini kravatıyla tarif etme çabası

St. Petersburg'ta seçmenin kafasını karıştıran durum nedeniyle Yeşil Alternatif Partisi'nin adayı olan Boris Vishnevsky pusuladaki fotoğrafta üzerinde olan kıyafetleri tarif ederek, kendini seçmene tanıtmaya çalışıyor. Vishnevsky, mavi kravat taktığını söyledi. Yekaterinburg'un eski Belediye Başkanı Yevgeny Roizman da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yeşil Alternatif Partisi adayı Vishnevsky'ye destek verdiğini duyurarak, "Kravatından ayırt edebilirsiniz" dedi. Dönem dönem Rus muhalif lider Alexei Navalny'yi destekleyen açıklamalarda bulunan Yeşil Alternatif Partisi adayı Vishnevsky kendi oylarının çalınmaya çalışıldığını iddia ederek, "İsim ve soy isimleri kasıtlı olarak değiştirdiler ve aday olarak 2 sahte Vishnevsky çıkarttılar. Gerçek olan benim" diyerek yaşananlardan devleti sorumlu tuttu.

Rusya’daki Duma seçimlerinde 3 adayın adı, soyadı ve dış görünüşleri aynı

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.