Rusya'dan ebola için büyük buluş!

Rusya'dan ebola için büyük buluş!
Rusya Sağlık Bakanı Veronika Skvortsova, Ebola virüsüne karşı bir değil, üç tür aşının üretildiğini bildirdi.

Vesti v Subbotu" televizyon programına eklenmiş olan Bakan, bir aşının Ebola virüsü kültüründen üretildiğini, başka ikisinin ise gen mühendisliği teknolojisi yardımı ile üretildiğini kaydetti. Skvortsova, bu aşıların önümüzdeki 6 ay boyunca gereken denetlemelerden geçeceğini anlatım etti.

SADECE AŞI DEĞİL İLAÇ DA GELİŞTİRİLDİ

Skvortsova yaptığı açıklamalarda, "Ayrıca, Rus İlim adamları Ebola hastalığında başarıyla kullanılabilecek virüse karşı ilaç geliştirdiler. Buna karşın dünyanın hiç bir ülkesinde Ebola virüsüne karşı hususi tedavi var değildir. Hastalara yalnızca hayatını tehlikeye sokan semptomlarla savaş etmede katkı ediyorlar" ifadelerini kullandı.

HER AY 7 BİN 500 UÇAK KONTROL EDİLİYOR

Bakan sözlerine şöyle devam etti:
"Şu anda Rusya Federasyonu sınırları içinde olan vatandaşların Ebola’dan korkmalarına lazım yok. Ülkemizde bu hastalık belirleme edilirse bilin ki virüs dışarıdan gelmiştir. Zaten bu da fazla fazla düşük ihtimal. Mayıs ayından itibaren Ebola virüsünün Rusya’ya girmemesi için değişik adımlar atıldı. Bir ayda 7,5 bin uçak denetim ediliyor, havalimanlarında 1,5 milyona yakın insan kontrolden geçiyor. Özellikle Batı Afrika’dan gelenlere kocaman ciddiyet veriyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.