Rusya'nın, Kırım Tatar Milli Meclisi'nin faaliyetlerini durdurması

Rusya'nın, Kırım Tatar Milli Meclisi'nin faaliyetlerini durdurması
Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Kalkay:- "Kırım Tatarları olarak, işgalci Rusya'ya karşı ekonomik yaptırımların daha da arttırılmasını, Türkiye'nin de bu yaptırımlara katılmasını, buna öncülük etmesini istiyoruz. Tamamen ekonomi

KOCAELİ (AA) - Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Tuncer Kalkay, Rusya'nın, Kırım Tatar Milli Meclisi'nin faaliyetlerini durdurmasına ilişkin, "Kırım Tatarları olarak, işgalci Rusya'ya karşı ekonomik yaptırımların daha da arttırılmasını, Türkiye'nin de bu yaptırımlara katılmasını, buna öncülük etmesini istiyoruz. Tamamen ekonomik yaptırımlarla bu işin sonuçlandırılabileceğine inanıyoruz." dedi.

Kalkay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'nın, Kırım'ı işgal etmesiyle her türlü hukuksuzluğunu dünyaya göstermiş olduğunu söyledi.

Rusya'nın, Kırım Tatarları'nı sindirmek için elinden gelen her şeyi yaptığını, sistemli olarak bütün evlere baskınlar düzenlediğini anlatan Kalkay, "Baskınlarda pek çok kişiyi tutukladı. Normal vatandaşları terörist ilan ederek, sindirmeye çalışıyorlar. Basın kuruluşlarının da yayın yapmasına engel oluyorlar." diye konuştu.

Kalkay, Rusya Devlet Başkanı Putin'in hiçbir zaman çözümden yana olmadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Rusya biliyor ki Kırım Tatarları, bu yaptıkları işgali hiçbir zaman kabul etmeyecek. Kırım Tatarları'nı sindirmek, onları kırmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Kırım Tatarları'nın kuruluşlarını eline geçirmeye çalışıyor. Amaçları da halkın temsilcilerini ve kurumlarını ele geçirmek, yıkmak. Bunlarda başarılı olamayınca mühürledikleri meclisin mal varlıklarına el koydular. Sözde mahkeme süreci devam etmesine rağmen, sözde savcı meclisin bütün faaliyetlerini askıya aldığını açıkladı. Kırım Tatarları olarak, işgalci Rusya'ya karşı ekonomik yaptırımların daha da arttırılmasını, Türkiye'nin de bu yaptırımlara katılmasını, buna öncülük etmesini istiyoruz. Tamamen ekonomik yaptırımlarla bu işin sonuçlandırılabileceğine inanıyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.