Rusya'nın Kırım'ı ilhakı

Rusya'nın Kırım'ı ilhakı
Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko: - "Avrupa Parlamentosu Cenevre Plus formatını destekliyor"

KİEV (AA) - Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Kırım’ın işgalden kurtarılması için önerdiği "Cenevre Plus" formatını Avrupa Parlamentosu'nun desteklediğini duyurdu.

Poroşenko, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada Kırım’ın Rusya’dan kurtarılması için önerdiği "Cenevre Plus" isimli uluslararası format oluşturulmasının Avrupa Parlamentosu tarafından desteklendiğini kaydetti.

Poroşenko, Avrupa’nın desteğini “Ukrayna’ya ait Kırım’ın işgalden kurtarılması yolunda önemli bir karar” şeklinde değerlendirdi.

Devlet Başkanı Poroşenko, "Cenevre Plus" formatını ilk kez bu yılın başında yaptığı basın toplantısında kamuoyuna açıklamıştı. "Cenevre Plus" adlı mekanizmada AB üyesi ülkeler, ABD ve Budapeşte Memorandumuna imza atan ülkelerin yer alması gerektiğini belirten Poroşenko, Donbas ve Kırım’ın bu yolla işgalden kurtarılabileceğini savunmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.