Rusya'nın Suriye'deki güçlerini azaltması

Rusya'nın Suriye'deki güçlerini azaltması
Kremlin Basın Sözcüsü Peskov, Suriye'deki Rus ordusunun büyük bölümünün geri çekilmesine ilişkin detayların Savunma Bakanlığı tarafından belirleneceğini söyledi

MOSKOVA (AA) - Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye'deki Rus ordusunun büyük bölümünün geri çekilmesine ilişkin detayların Savunma Bakanlığı tarafından belirleneceğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'deki Rus kuvvetlerinin büyük bölümünün geri çekilme emrini TASS haber ajansına değerlendiren Peskov, "Bu çerçeve karardır. Detaylar Savunma Bakanlığı tarafından belirlenecektir" açıklamasında bulundu.

Peskov açıklamasında, Tartus'taki deniz üssü ile Hımeymim'deki askeri hava üssünün faaliyetini devam ettireceğini vurguladı.

Rusya'nın Suriye'deki S-400 hava savunma sistemlerini geri çekip çekmeyeceğine ilişkin de değerlendirmede bulunan Peskov, "Devlet Başkanının, Hımeymim ve Tartus'taki üsslerin havadan, sudan ve karadan güvenliğinin sağlanması gerektiği talimatına uygun olarak hareket edilecektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.