Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öztek:

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öztek:
"Suriye sorununun batılı eliyle değil, İslam ülkelerinin oluşturacağı birliktelikle hak ve adalet ölçüleri içinde çözüleceğine inandığımızı söylüyoruz. Mutlaka bu noktada Türkiye'nin önder olacağı İslam ülkelerinden bir grup bir araya gelerek bu sorunu, s

GİRESUN (AA) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek, "Suriye sorununun batılı eliyle değil, İslam ülkelerinin oluşturacağı birliktelikle hak ve adalet ölçüleri içinde çözüleceğine inandığımızı söylüyoruz. Mutlaka bu noktada Türkiye'nin önder olacağı İslam ülkelerinden bir grup bir araya gelerek bu sorunu, sıkıntıyı ortadan kaldırması gerekir." dedi.

Öztek, bir restoranda düzenlenen "Giresun, Ordu ve Trabzon 14. Bölge Hamle Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de terör konusunun çözülmesi, bir an önce olayın sonuca kavuşturulması gerektiğini bildirdi.

Saadet Partisi olarak terörle mücadele çalışmalarını desteklediklerine işaret eden Öztek, "Ne olursa olsun. Olay belli bir noktaya gelmiştir. Şu andaki terörle mücadeleyi destekliyoruz. Açık ve net ama eksik. Bölge halkı ile teröristlerin birbirinden ayrılması gerekiyor. Bölge halkının devlet tarafından desteklenmesi lazım. Ekonomik yönden kalkındırılması lazım. Eğer bunu yapmayacak olursak sorunlar ve sıkıntılar kolay kolay ortadan kalkmaz." ifadesini kullandı.

Öztek, Türkiye'nin bir numaralı dış politika gündeminin Suriye'de yaşananlar olması gerektiğini, ülkedeki olayların Türkiye'yi yakından ilgilendirdiğini savunarak, "Suriye'de insanlar kaçıyor. Her gün insanlar ölüyor. Türkiye'ye gelen insanların sayısını sayın yetkililer 2,5-3 milyon arasında demekte. Suriye'de ölen insan sayısı da 380 bin. Suriye meselesi Türkiye'yi çok fazla ilgilendiriyor. Batıyı çok fazla ilgilendirmiyor. Neden, bizim komşumuz. Suriye'de yaşananların bir an önce bitmesi, bitirilmesi lazım." dedi.

Suriye'deki sorunun çözümünün ancak İslam ülkelerinin oluşturulacağı birliktelikle çözülebileceğini vurgulayan Öztek, şöyle devam etti:

"Ne Avrupa Birliğinin, ne koalisyon güçlerinin Suriye'deki olayları çözmesi mümkün değildir. ABD, Fransa ve İngiltere bunlar BM daimi üyesi ülkelerinden üçü. Bunların üçü bir, muhalifleri destekliyor. Rusya ile Çin de Esed'i destekliyor. Bu kavga biter mi? Her ikisi de oraya silah satıyor. Bitmez bu kavga. Bunu İslam ülkeleri bir araya gelerek bitirebilir. Türkiye, İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, durumu müsait olursa Mısır, Nijerya ve bunlara bir de Suudi Arabistan katılır. İslam ülkeleri birlikte olursa çözülür. Suriye sorununun batılı eliyle değil, İslam ülkelerinin oluşturacağı birliktelikle hak ve adalet ölçüleri içinde çözüleceğine inandığımızı söylüyoruz. Mutlaka bu noktada Türkiye'nin önder olacağı İslam ülkelerinden bir grubun bir araya gelerek bu sorunu, sıkıntıyı ortadan kaldırması gerekir. Aksi halde Türkiye'yi bu olaylar fazlasıyla etkileyecektir."

Öztek, İstanbul'da 14-15 Nisan'da yapılan "İslam İşbirliği Teşkilatı Toplantısı"na da değinerek, "İnşallah bu teşkilat kendisinden beklenen görevi ifa eder ve İslam ülkelerini bir araya getirerek İslam ülkelerinde yaşanan sorunlar ile sıkıntılara çare bulurlar. Bizim zaten baştan beri istediğimiz budur. Bunun yapılmasını canı gönülden istiyoruz" diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öztek:

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öztek:

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.