Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:
"(Suriye'ye kara harekatı iddiaları) Amerika'da pişirilen, bize ise sadece taşeronluğu verilen böyle bir koalisyon, İslam dünyasında birliği değil, ayrılığı körükler. Unutulmamalıdır ki, tarihin en kanlı savaşları mezhep savaşları olmuştur"

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Suriye'ye kara harekatı iddiasıyla ilgili, "Amerika'da pişirilen, bize ise sadece taşeronluğu verilen böyle bir koalisyon, İslam dünyasında birliği değil, ayrılığı körükler. Unutulmamalıdır ki, tarihin en kanlı savaşları mezhep savaşları olmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

Kamalak, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin, Türkiye'nin bombaladığı PYD ile stratejik ortalık kurduğunu kaydetti.

Stratejik ortak olarak görülün ülkelerin bir tercih söz konusu olduğunda PYD'yi seçeceği iddiasında bulunan Kamalak, "Irak ve Libya'yı hatırlayın lütfen. Sadece bu örnek bile Batı'nın ipiyle kuyuya inilemeyeceğini anlamak için yeterlidir. 'İlla biz ineceğiz' derseniz Allah korusun, o kuyuda kalırsınız. Bir daha çıkamazsınız. O kuyuda boğulursunuz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi PYD konusunda ilk satan ülkelerin dost ve müttefik denilen ABD ile Fransa olacağını ileri süren Kamalak, "Yaşananlardan ders almalıyız. Lakin ders almak bir yana bugünlerde daha vahim adımlar atılıyor. Örneğin, Suudi Arabistan, Katar ve Bahreyn ile Türkiye'nin, 'Koalisyon Güçleri' adı altında, Suriye'ye bir kara harekatı yapacağı konuşuluyor. Hepinizin bildiği gibi, Katar Dışişleri Bakanı bu müdahalenin, Amerika'da planlandığını ve ABD'nin öncülüğünde yapılacağını açıkça ifade etmiştir. Bu kara harekatının da Türkiye üzerinden yapılacağı söylenmektedir. Umarız bu iddialar doğru değildir" değerlendirmesinde bulundu.

Kamalak, bir süredir Suudi Arabistan merkezli olarak yürütülen ve kamuoyuna "İslam Ülkeleri Askeri İşbirliği Teşkilatı" olarak sunulan projenin endişeleri daha da arttırdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Elbette Türkiye'nin her türlü meşru müdafaa hakkı vardır. Elbette Türkiye sınırlarını korumak için her türlü tedbiri almalıdır. Elbette Türkiye menfaatlerini korumak için her türlü girişimde bulunmalıdır. Ancak Amerika'da pişirilen, bize ise sadece taşeronluğu verilen böyle bir koalisyon, İslam dünyasında birliği değil, ayrılığı körükler. Unutulmamalıdır ki, tarihin en kanlı savaşları mezhep savaşları olmuştur. Böyle bir koalisyon bölgede huzur ve barışın değil, aksine mezhep savaşlarının, bir başka ifadeyle, 'daha büyük kıyımların, daha büyük katliamların' başlangıcı olur. Bu da ancak ve ancak 'Küresel Emperyalizme' ve 'Irkçı Siyonizme' yarar. Çünkü böyle bir müdahalede ölenler, örneğin, Ruslar ve Amerikalılar değil, hepsinin adı Ahmet, Mehmet, Muhammed olan Müslümanlar olacaktır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.