Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:
"Türkiye'de 3 milyonun üzerinde insan, mülteci durumunda. Sınırları zorluyor insanlar ama batı 'dur' diyor. Aslında Türkiye, batının sınır karakoluna dönüştürülmüş vaziyette"

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Türkiye'de 3 milyonun üzerinde insan, mülteci durumunda. Sınırları zorluyor insanlar ama batı 'dur' diyor. Aslında Türkiye, batının sınır karakoluna dönüştürülmüş vaziyette." dedi.

Kamalak, parti genel merkezinde il başkanları ve genel idare kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Mustafa Kamalak, Türkiye'nin son gelişmeler karşısında gergin bir hava yaşadığını belirterek, TBMM'de yaşananları üzülerek izlediklerini, gerek Türkiye, gerekse komşu ülkelerin kritik bir süreçten geçtiğini, aynı sancıların dünya genelinde yaşandığını ifade etti.

İslam aleminin bir mülteci kampı haline getirildiğini savunan Kamalak, "Türkiye'de 3 milyonun üzerinde insan, mülteci durumunda. Sınırları zorluyor insanlar ama batı 'dur' diyor. Aslında Türkiye, batının sınır karakoluna dönüştürülmüş vaziyette." diye konuştu.

Müslümanın hayat rehberinin Kur'an-ı Kerim ve sünnet olduğunu, eleştirilerin menfaatler üzerinden yapıldığını belirten Kamalak, "Geriye dönüp baktığımızda Saadet Partisi olarak hükümet yetkililerine akıllarını başlarına toplamaları gerektiğini söyledik. Siz Suriye'ye 15 günde değil, 15 dakikada girersiniz ama 15 yılda çıkamazsınız dedik. Şu an oradan atılan roketlerle 18 insanımızı kaybettik. Terör konusunda da ciddi şekilde uyardık ama ne yazık ki süreç yine bizi haklı çıkardı." değerlendirmesinde bulundu.

Yaşanan terör olayları nedeniyle şehadete yürüyen tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Kamalak, şunları söyledi:

"Bu böyle gitmez. Kanaatimce dünya tarihinde Akdeniz ve Ege bu kadar Müslümana mezar olmamıştı. Can veren Libyalı, Suriyeli, Iraklı kardeşlerimizi hatırlayın. 10 binlerce insan Akdeniz'de köpek balıklarına yem olup gitti. Direksiyon başındaki iktidarı eleştirmeyeceğiz de kimi eleştireceğiz. Anlatıyoruz, anlamıyorlar. Saldırıya geçiyorlar. Ergenekon, Balyoz davalarında uyardık ama bize 'darbecilerin temsilcileri' dediler. Aradan 9 yıl geçti, ne oldu? Dün ne söyledilerse, bugün tam aksini icra ediyorlar. Suriye bir numaralı dosttu, şimdi düşman oldu. İsrail, dün düşmandı, bugün dost oldu."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.