Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:
"Çözüm gerek içeride gerekse de dışarıda barışı sağlamaktır. Hem ülkemizde hem bölgemizde hem de dünyamızda muhtaç olduğumuz en önemli şey barıştır"

BURSA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Çözüm gerek içeride gerekse de dışarıda barışı sağlamaktır. Hem ülkemizde hem bölgemizde hem de dünyamızda muhtaç olduğumuz en önemli şey barıştır." dedi.

Kamalak, 27 Nisan'da terör saldırısının yaşandığı bölgede gazetecilere yaptığı açıklamada, bu olaydan dolayı Bursa'ya "geçmiş olsun" dileklerinde bulundu.

Terörle mücadeleye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kamalak, şöyle devam etti:

"Maalesef her gün şehit haberleriyle yatıyor, şehit haberleriyle uyanıyoruz. Tüm şehitlerimize Cenabı Allah'tan rahmetler diliyorum. Bugün yine sanıyorum 4 şehidimiz var. Mekanları cennet olsun. Ailelerine Cenabı Rabbim sabrı cemil niyaz etsin. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Öbür taraftan yaralı kardeşlerimiz var, onlara da acil şifalar diliyorum. Her bir şehit haberi bizi can evimizden vuruyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Emin olun şaşmıyoruz çünkü terör bir bakıma davul ve zurnayla, bağıra bağıra geliyordu. 3-4 yıldan beri terörün hazırlık yaptığını cümle alem biliyordu. Anadolu'dan haberler geliyordu. İlçe teşkilatımız, terör vergi topluyor diyordu. Terör örgütü yol kesiyor, silah depoluyor, bunu görmeyen yoktu. Uyarı üstüne uyarı yapıyorduk. 'Hem terörist diyorsunuz hem müzakereden bahsediyorsunuz, teröristlerle müzakere değil mücadele edilir' diyorduk, dinletemedik."

Kamalak, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da son yıllarda yaşanan gelişmelere de değindi.

Türkiye'nin bu coğrafyalarla ilgili yanlış politikalar yürüttüğünü iddia eden Kamalak, "Komşularla aramız açıldı. Aramız açılmakla kalmadı, düşman haline getirdik. Suriye, Mısır, Libya, Rusya ile düşman olduk. Olan oldu, şu an ne yapmak lazım? Asıl problem burada. Çözüm gerek içeride gerekse de dışarıda barışı sağlamaktır. Hem ülkemizde hem bölgemizde hem de dünyamızda muhtaç olduğumuz en önemli şey barıştır. Anaların gözyaşını dindirmenin yolu barıştan geçer." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.