Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:
"Batı sömürüyü devam ettirmek için insanları birbirine düşürmenin yollarını arıyor. İnsanların bir araya gelmesine fırsat vermiyor. Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Şii, Arap gibi ayrımlarla kutuplaştırıyor. Oysa, kıblen ve kubben bir, birlik olmamız lazım"

KONYA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Batı sömürüyü devam ettirmek için insanları birbirine düşürmenin yollarını arıyor. İnsanların bir araya gelmesine fırsat vermiyor. Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Şii, Arap gibi ayrımlarla kutuplaştırıyor. Oysa, kıblen ve kubben bir, birlik olmamız lazım." dedi.

Kamalak, Anadolu Gençlik Derneğince Konya Ticaret Odasında düzenlenen "Seninle Değişir Bu Dünya" konulu konferansta, yanlış ile doğruların ayrımının iyi yapılması ve yanlışa yanlış demekten çekinilmemesi gerektiğini söyledi.

Dünyadaki tüm aç insanları 200 milyar dolarlık harcamayla doyurmanın mümkün olduğunu belirten Kamalak, şöyle konuştu:

"Fakat baktığınız zaman insanlar açlıktan ölüyor. İnsanlar eşitlik istiyor. Sömürü, gasp değil, eşit paylaşım olsun istiyoruz. Batı sömürüyü devam ettirmek için insanları birbirine düşürmenin yollarını arıyor. İnsanların bir araya gelmesine fırsat vermiyor. Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Şii, Arap gibi ayrımlarla kutuplaştırıyor. Oysa, kıblen ve kubben bir, birlik olmamız lazım."

Kamalak, dünyadaki 7,5 milyar insandan 1 milyarının aç, 1 milyar 200 milyonunun ise günde 1 dolardan daha düşük ücretle çalıştığını anlattı.

Dünyadaki 2 milyar insanın yoksul, 1 milyar insanın da sağlıklı sudan mahrum olduğuna işaret eden Kamalak, "1 milyar genç, okuma yazma bilmiyor. Her saat açlık ve ilaçsızlıktan 300 çocuk hayatını kaybediyor. 1,5 milyar insan terör mağduru. 70 ülkenin sınırlarında adeta timsahın avını beklediği gibi 110 milyon kara mayını var. Dünyadaki bütün su problemini çözmek için 2 milyar dolarlık harcama yeterli olduğu halde, bu alana girilmiyor ve yılda 200 milyar dolarlık kozmetik tüketiliyor." ifadelerini kullandı.

- "20. asırda iki paylaşım safhası oldu"

Kamalak, dünyanın yeni Selahaddin Eyyubiler beklediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Güçlülerin dünyasında 20. asırda iki paylaşım safhası oldu. 1. Dünya Savaşı ile Osmanlı Devleti yok edildi. Bugün Osmanlı Devleti'nin yerine 64 devlet var. 2. Dünya Savaşı ile de batı ve ırkçı siyonizm dünyayı yok etme yarışına girdi. Bu zihniyetin getirdiği dünya ortadadır. Bunun değişmesi lazım. Kim değiştirecek, siz değiştireceksiniz. Gençler, Necip Fazıl'ın dediği gibi, kendinizi bir davaya adarsanız, Allah sizin yolunuzu açacaktır. Yeterki siz Hakk'a giden yollara girin ve hedeflerinizi belirleyin."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.