Sabonis'ten FIBA'ya destek

Sabonis'ten FIBA'ya destek
- Litvanya Basketbol Federasyonu Başkanı Arvydas Sabonis:- "FIBA organizasyonlarının hiçbir alternatifi yok"

VİLNİUS (AA) - Litvanya Basketbol Federasyonu Başkanı (LKF) Arvydas Sabonis, FIBA ve ULEB arasında yaşanan tartışmalarla ilgili, "FIBA organizasyonlarının hiçbir alternatifi yok." dedi.

LKF'nin düzenlediği basın toplantısında konuşan Litvanya basketbolunun yaşayan efsanesi Sabonis, ULEB Avrupa Kupası'na katılmak isteyen kulüplerin ülkedeki tüm turnuvalardan men edileceğini açıkladı.

Şu ana kadar sadece başkent ekibi Lietuvos Rytas'ın gelecek sezon ULEB Avrupa Kupası'na katılmaya karar verdiğini kaydeden Sabonis, FIBA'nın 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na hak kazanan Litvanya Milli Basketbol Takımı'na karşı bu nedenle yaptırım uygulamasından korktuklarını belirtti.

FIBA'nın organizasyonlarında yer alacakları yönünde açıklamalarda bulunan Sabonis, "FIBA organizasyonlarının hiçbir alternatifi yok. Diğer federasyonlardan bir teklif de almadık. FIBA ise bizden cevap bekliyordu. Litvanya'yı olimpiyat oyunları bekliyor. Tereddüt etmeye zamanımız da yoktu." ifadelerini kullandı.

FIBA Yönetim Kurulunun 23 Nisan Cumartesi yapılacak toplantısını beklemek zorunda olduklarını kaydeden Sabonis, FIBA'nın vereceği karara göre hareket edeceklerinin altını çizdi.

LKF Genel Sekreteri Mindaugas Spokas ise FIBA'nın yaptırımlara gitmesi durumunda Litvanya'nın dünya ve Avrupa şampiyonalarına katılmasının imkansız olacağını belirterek, basketbolcu ve hakemlerin lisanslarının iptal edileceğini vurguladı.

Spokas, "Litvanya basketbol takımları, nerede ve hangi turnuvalarda oynamak istediğini bilmek zorunda" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.