'Sabun Sepetleri' İle Hayata Tutunuyor

'Sabun Sepetleri' İle Hayata Tutunuyor
Kırşehir'de, 7 aylıkken omurilik felci geçiren, zamanla yürüme ve konuşma yetilerini kaybeden 35 yaşındaki Sevda Yorgancı, yaptığı "sabun sepetleri" ile hayata tutunuyor

KIRŞEHİR (AA) - ABDULLAH YILDIZ - Kırşehir'de, 7 aylıkken omurilik felci geçiren, zamanla yürüme ve konuşma yetilerini kaybeden 35 yaşındaki Sevda Yorgancı, yaptığı "sabun sepetleri" ile hayata tutunuyor.

Yenice Mahallesi'ndeki tek katlı evlerinde anne ve babasıyla yaşayan Sevda Yorgancı, tüm ihtiyaçlarını annesinin yardımıyla gideriyor.

Sosyal medya hesabından ve cep telefonundan sevdikleriyle mesajlaşarak zamanını geçiren Sevda'nın en büyük eğlencesi ise ortaokula giderken öğrendiği sabun sepetlerini yapmak.

İşçi olan babasına ısmarladığı sepet, toplu iğne, kurdele ve sabunları evdeki sehpanın üzerinde işleyerek sabun sepetine dönüştüren Sevda'nın bu gayretini gören yakınları, komşuları, dostları ve arkadaşları ona destek olmak için sosyal medya üzerinden ürünlerine müşteri buluyor.

Sırtında taşıyor

Sevda'nın annesi 52 yaşındaki Sebahat Yorgancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının yaptığı sabun sepetlerini, komşulara, akrabalara, eşe dosta hediye edip, sattığını ve sabun sepeti yaparak hayata tutunduğunu söyledi.

Kızının tedavisi ile ilgili hiç umut olmadığını dile getiren Yorgancı, "Tedavisi ile ilgili hiçbir umut yok. Git gide kemikleri eriyerek zayıflıyor. Özel eğitimlere gidiyordu, şimdi gidemiyor. Sevda'nın her ihtiyacını ben gideriyorum. Dışarıya gidersek sırtıma alıyorum, arabaya bindiriyorum. Gezdirip yeniden sırtımda eve getiriyorum. Günlerimiz böyle geçiyor işte." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.