Saç kesimi ve şekillendirme

Saç kesimi ve şekillendirme
Yüz şekillerine uygun farklı tarzlarda saç modelleri vardır. Uygun saç şekilleri yardımıyla yüzünüzün güzel kısımlarını öne çıkarabilir ve kusurlu kısımlarını gizleyebilirsiniz. Böylece de size en uygun saç modeline sahip olursunuz

Saç kesiminde en önemli unsur saçınızın yüz tipinize uygun olmasıdır ve saçınıza uygulanan gerekli ayrılan zamandır. Kesim yaparken her saç şeklinin her yüz tipi için uygun olmadığını unutmamak gerekir. Öncelikle saç kesimi uzmanları yüz tipinizi belirlemelidir. Bu şekilde yuvarlak, oval, kare veya uzun yüz hatlarına mı sahibiz anlayarak yüz kusurlarımızı örtebilecek ya da belirginleştirmek istediğimiz hatlarımızı ön plana çıkarılabilecek olan doğru kesime karar vermek mümkün olacaktır.

Yuvarlak yüz tipine sahip erkeklerin çok kısa ve katlı modellerden ziyade daha uzun ve düz modelleri tercih etmesi gerekir. Ayrıca yuvarlak yüzler için üst kısmı volümlü, yanları daha kısa modelleri tercih etmek, saçlarınızı vurgulayıp yüzünüzdeki yuvarlak görünümü azaltabilir.

Oval yüz tipine sahip olanların alın ile yüzün alt tarafı aşağı yukarı aynı genişliktedir, yanlar uzundur. En şanslı yüz tipi de denilebilir. Oval yüze sahip olanlar hemen her modeli uygulayabilirler.

Uzun yüz hatlarına sahip erkeklerin katlı ve çok kısa olmayan saçlar kullanması yüz şeklinin fazla uzun görünümünü azaltarak daha hoş gösterecektir. Alnınızı kapatan bir kahküllü model de yüzünüzü daha kısa göstererek, uzun görünümü yumuşatacaktır.

Kare yüz hatlarına sahip erkeklerin de yüz tipi yuvarlak hatlı olanlar gibi çok kısa modelleri tercih etmemesi gerekir. Kare yüz tipi diğer yüz tiplerine göre daha sert ve keskin hatlar demektir. Kare yüz tipine sahip erkekler eğer hatlarını yumuşatmak istiyorlar ise yuvarlak saç modellerini tercih etmeliler. Yüz şekillerini koruyarak öne çıkarmak isteyenler ise kare kesilmiş saçları tercih edebilirler.

2014-2015’te öne çıkan erkek saç modelleri ise Elvis Presley tarzı saç modelleri. Önden uzun ve geriye doğru taranmış ama siz bu modeli biraz daha özelleştirebilirsiniz. Örneğin ön saçlarınıza hafif okyanus dalgası verebilir ya da kirpi tarzı hafifçe hava doğru kaldırabilirsiniz.

Size özel stil çalışmalarıyla karakterinizi ve enerjinizi dışa yansıtabilecek saçlara sahip olmak için, Salon MUSTAFA SAPA, günümüzün değişen trendlerini yakından izleyen uzman ekibinden destek alabilirsiniz. Yüz hatlarınıza ve saç yapınıza en uygun modeller belirlenerek yapılan kesimlerle saçınıza farklı bir hava katabilirsiniz.

Bir zamanlar erkekler sadece saç yıkama ve kurutma işlemlerini yaparlardı. Günümüzde erkeklerin de sayısız bakım seçeneği mevcut. Saçınız ister kısa, ister uzun olsun, yakışan ne ise o güzeldir. Saç kurutma makinesi ve tarağın yanı sıra bir erkeğin saç şekillendirme araçlarına saç fırçası da dahildir.

Doğal kıllı fırça veya yuvarlak kıllı masaj fırçası, lastik veya ahşap kıllı bir fırça alın. Saç düzleştiricisi de erkekler için kullanışlı olabilir. Saçınıza ve saç derinize zarar vermemesi için saç düzleştiricisinin kaliteli olduğundan emin olun.

Bu arada fazla kalın kaşları cımbızla almak gerekir. Bu cımbızları da alkolle düzenli olarak dezenfekte etmelisiniz. Çok az wax veya jöle saçı deriye yakın tutacaktır. Erkekler saçlarını şekillendirmek için doğru ürünlere ihtiyaç duyarlar.

Kısa saçlar en iyi jöle kullanılarak şekillendirilir. Jöle kısa saçlara yeterli tutuş gücünü sağlar. Jölenin miktarını doğru kullanmak çok önemlidir. Kirpi veya beton görünümü şu sıralar moda değil.

Saçlarınızın yumuşak düşmesini istiyorsanız wax veya pomat doğru seçim. Bu ürünler hoş bir koku verecektir.

Jöle uzun saçlar için uygun değildir çünkü uzun saçları sertleştirir ve şekil verilemez hale getirir.

Saç waxı veya şekillendirici kremler doğal bir saç stili oluşturmaya yardım eder.

Saçınıza jöle veya wax sürdükten sonra dikkatle spreyleyin. Saç spreyi tutuş sağlarken, saçlarınızı yağlı ve bakımsız da gösterebilir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.