Saç tıraşına gidenler büyük şokla karşılaşıyor

Saç tıraşına gidenler büyük şokla karşılaşıyor
Kuaförlerde saç kesimi fiyatları uçuşa geçti. Değişik dönemlerde aynı berbere saç kestirmek isteyenler artan fiyatlardan şikayetçi.

Enflasyon saç kesiminin de tadını kaçırdı. Berberlerin aydan aya değiştirdiği saç kesim ücretleri vatandaşlarca tepkiyle karşılandı.

ODA AYRI FİYAT BERBERLER AYRI FİYAT ÇEKİYOR

İstanbul Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Akyüz, konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, iki tarifeleri olduğunu bildirdi. B ve C sınıfı tarifelerinden bahseden Akyıldız, “Bizim iki tane tarifemiz var, bunlar B ve C sınıfıdır. C sınıfı en ücra köşedeki, yani herkesin rahatlıkla gidebileceği, bütçeye uygun bir tarifedir. Diğeri de B sınıfı tarifesidir, bu her yıl aralık ayında belirlenir ve ocak ayında bunu esnafa veririz. Bu üst komisyonlardan, tarife komisyonundan geçer onaylandıktan sonra biz bunu esnafımıza dağıtmaya başlarız.

Milliyet'te yer alan habere göre; C sınıfı en ücra köşedeki berberler için geçerli olan tarifedir. B tarifesi lüks bir yer değil fakat bütçesine göre saçına özen gösterenlerin gittiği bir yer, yani herkesin kesesine uygun tarifedir" dedi.

ZAM TALEBİ YOK AMA DURMADAN ZAM GELİYOR

Bu geçen seneye has bir şeydi. Bu yıl devletimiz asgari ücretin ara dönemde artmayacağını söyledi. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda biz de bir zam talebinde bulunmayacağız.

ekran-goruntusu-2024-01-09-160647.webp

ekran-goruntusu-2024-01-09-160707.webp

Kaynak:Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.