Sadr, Bağdat'taki korunaklı Yeşil Bölge'ye girdi

Sadr, Bağdat'taki korunaklı Yeşil Bölge'ye girdi
Sadr, Bağdat'taki Yeşil Bölge'ye girerek tek başına hükümet karşıtı oturma eylemi başlattı

BAĞDAT (AA) - Irak'taki Sadr Hareketi lideri Mukteda Sadr, tek başına başkent Bağdat'ta hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'ye girerek, oturma eylemi başlattı.

Sadr, söz konusu bölgeye girmeden önce eylemcilere yaptığı konuşmada, "Siz (göstericiler) eylemlerinize Yeşil Bölge'nin kapılarında devam edin. Ben tek başıma Yeşil Bölge'ye gireceğim ve orada oturma eylemi yapacağım. Halkın temsilcisi benim ve eylemi ben yapacağım. Şu anda en önemlisi reform projesidir ve biz siyasi ve hükümet reformunu başlattık. Bu projenin başarıya ulaşması için birlikte çalışalım." dedi.

Sadr, Yeşil Bölge dışındaki eylemcilere yaptığı konuşmanın ardından Irak Başbakanlığı Genel Sekreterliği kapısından Yeşil Bölge'ye girerek tek başına oturma eylemi başlatan Sadr için söz konusu yerde çadır kuruldu.

Bağdat'ta Şii lider Sadr yanlısı binlerce kişi, 4 Mart'ta Yeşil Bölge'nin girişlerinde reform talebiyle gösteri düzenlemişti. Sadr, siyasi parti mensuplarının bulunmadığı teknokratlar hükümeti kurulması için 12 Şubat'ta Başbakan İbadi'ye çağrı yapmış ve bunun için 45 gün süre verdiğini açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.