Sağlığınızın anahtarı kendir tohumunun faydaları

Sağlığınızın anahtarı kendir tohumunun faydaları
İlaç endüstrisinin de temel yapı taşlarından biri doğal bitkiler ve tohumlar yer alır. Kendir otu, hem sanayide kullanılan hem de insan sağlığına faydaları olan bir tür bitkidir

Doğal bitkilerin şifa gücü günümüzde birçok hastalıkta ve sanayi alanında bize yardım etmektedir. İlaç endüstrisinin de temel yapı taşlarından biri doğal bitkiler ve tohumları yer alır. Kendir otu, hem sanayide kullanılan hem de insan sağlığına faydaları olan değerli bir bitki. Kendir tohumuyla yapılan çay, tıpkı bitkinin kendisi gibi, birçok açıdan da şifa kaynağı.

i-1-001.webp

KENDİR OTU NEDİR?

Kendir, Orta Asya ve Hint alt kıtasından yayılım gösteren, çift çenekli otlu uzun yıl bitkisidir. 50-300 cm arasında boylanabilir. Kendir otunun endüstriyel kullanımı oldukça yaygın. Lifli yapısı sayesinde kaba tekstil ürünlerinde kullanılabilir. Dişi yaprakların altındaki tohumları yağ bakımından oldukça zengindir. Bu yağın yakıt olarak kullanımından sabun olarak kullanılmasına kadar pek çok kabiliyeti vardır. Ayrıca bir dönüm kendir otu bir dönüm ormana göre çok daha fazla oksijen salınımı yapabilir.

KENDİR OTU VE TARİHİ KULLANIMI

Kendir otu, tarihte hammadde kaynağı olarak sıklıkla kullanılmıştır. Lifleri dokumacılık için kullanılacak kadar dayanıklı, tohumları da tüketim için satılmakta. Lif dayanıklılığıyla kâğıt elde edildiğinde diğer ağaçlara göre geri dönüşümü çok daha kolay. Yetiştirilişi her toprakta olabilir ve oldukça verimli olur. Tıpta ise son yıllarda kanser hastalarının kemoterapide olumsuz etkilerine karşı kullanılır. Aynı zamanda protein açısından yüksek değere sahip olan kendir tohumu çay şeklinde tüketilebilir ve vücudun protein ihtiyacını büyük oranda karşılar.

KENDİR TOHUMU FAYDALARI

  • YAĞ YAKIMINI HIZLANDIRIR.
  • PROTEİN İHTİYACINI KARŞILAR.
  • HAFIZAYA İYİ GELİR.
  • KANSIZLIĞA İYİ GELİR.
  • UYKU PROBLEMLERİNE İYİ GELİR.
  • ANTİ-İNFLAMATUAR ÖZELLİĞE SAHİPTİR.

Kendir Tohumu Çayı Nasıl Hazırlanır?

Kendir tohumu kavrularak çay hâlinde tüketilir. Kendir tohumunun kavrulmasıyla yapılan çayın faydaları yukarıda bulunmakta.

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı kendir tohumu
  • 1 su bardağı su

Hazırlanışı:

  1. Kendir tohumlarını bir tavada hafifçe kavurun.
  2. Kavrulmuş tohumları su bardağına koyun ve üzerine kaynar su ekleyin.
  3. 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin.
  4. Süzerek için.

Kendir Tohumu Çayı Kullanımı Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler:

  • Kendir tohumu çayı her gün 1-2 fincan tüketilebilir.
  • Hamile veya emziren kadınlar, diyabet hastaları ve kan sulandırıcı kullanan kişiler kendir tohumu çayı tüketmeden önce doktorlarına danışmalıdır.
  • Herhangi bir alerjik reaksiyon veya yan etki hissederseniz tüketimi bırakın ve doktorunuza danışın.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.